12.4.12

Οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων στην Ηλεία...


Την επίσημη ημερομηνία (6η Μαΐου) διεξαγωγής των εκλογών ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, δίνοντας το σύνθημα να ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος. Αμέσως το... ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων των κομμάτων.

Πρώτο και χωρίς χρονοτριβή έδωσε χθες στη δημοσιότητα τους υποψηφίους του το ΠΑΣΟΚ, με το συνδυασμό της Ηλείας να ανακοινώνεται κατά 7/8 και μία θέση να παραμένει κενή.

Εκτός των τριών νυν βουλευτών, Μιχάλη Κατρίνη, Γιάννη Κουτσούκου και Τάκη Αντωνακόπουλο, στο «πράσινο» ψηφοδέλτιο περιλαμβάνονται τρεις γυναίκες. Πρόκειται για τις Μάγδα Ψαρρού (καθηγήτρια του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών από το Τραγανό), Αγγελική Πολυζωγοπούλου (συνταξιούχος υπάλληλος του υπουργείου Προεδρίας από τη Βάρδα) και Μαρία Πετραλιά (κόρη του πρώην βουλευτή Ρένου Πετραλιά από την Αμαλιάδα). Ανακοινώθηκε ακόμη και ο Αντώνης Βούρτσης (πολιτικός μηχανικός από τον Πύργο). «Κλειδωμένη» θα πρέπει να θεωρείται και η όγδοη και τελευταία θέση, την οποία σύμφωνα με πληροφορίες καταλαμβάνει ο Γιώργος Κουσκουλής, γραμματέας της ΠΑΣΚΕ Εφοριακών με καταγωγή από την Ανδρίτσαινα. Η σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, είναι αποτέλεσμα πολυήμερων ζυμώσεων στα γραφεία του κόμματος, στην Ιπποκράτους που χθες ανακοίνωσε του υποψηφίους στην Ηλεία, μαζί με όλες τις λίστες των υποψηφίων συνδυασμών του στην Επικράτεια. Η διαδικασία της τελικής συμπλήρωσης των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται.

Από ώρα σε ώρα η ΝΔ

Το ενδιαφέρον, ως εκ τούτου, στρέφεται τώρα στη ΝΔ, με το ψηφοδέλτιο του κόμματος να είναι συμπληρωμένο στο μεγαλύτερο ποσοστό και αναμένεται άμεσα η δημοσιοποίησή του, ίσως όμως τμηματικά. Μέχρι στιγμής σίγουρες είναι οι υποψηφιότητες των δύο νυν βουλευτών Κώστα Τζαβάρα, Διονυσία Αυγερινοπούλου (Επικρατείας), του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Αδρακτά, του πολιτευτή Θεόδωρου Βλαγκούλη, όπως και του οικονομολόγου Διονύση Χιώνη και του εφοριακού Ανδρέα Μαρίνου. Πιθανός υποψήφιος είναι και ο Διαμαντής Σεϊτανίδης.

Από κει και πέρα, υπό συζήτηση είναι η συμμετοχή της δεύτερης γυναίκας, με την Μαρία Νικολοπούλου (δημοτική σύμβουλος Ήλιδας) να είναι ένα από τα πιθανά ονόματα, ειδάλλως η επιλογή θα γίνει μεταξύ των Αριστέας Παπαδοπούλου, Σοφίας Κολαϊτη (Κρέστενα) ή Δώρας Κατσάπη (δημοτική σύμβουλος δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης). Πιθανή υποψηφιότητα του Σάκη Κότσυφα (Αμαλιάδα), ίσως ανατρέψει τους συσχετισμούς.

Τα άλλα κόμματα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαβουλεύσεις και στα υπόλοιπα κόμματα. Αρκετά ανανεωμένο αναμένεται το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ εν σχέσει με τις περασμένες εκλογές, ενώ χαρακτηριστικό του θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή τριών γυναικών. Τα πρόσωπα που ακούγονται ότι θα συμμετέχουν είναι οι Γιώργος Καραπάνος (περιφερειακός σύμβουλος), Άβα Βαγγελάτου, Χρήστος Γιαννόπουλος (ΟΑΣΗ), Χρήστος Γιάνναρος (γραμματέας), Θανάσης Καραμπέτσος, Γιώργος Ηλιόπουλος, όπως επίσης και του Τρύφωνα Αθανασόπουλου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, οι διεργασίες συνεχίζονται για την συγκρότηση ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου. Μεταξύ των πιθανών υποψηφίων είναι οι Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Νίκος Παπαβασιλείου, Πάνος Βεργέτης, Ελένη Σκάβδη, Κυριάκος Μπίστας, Γιώργος Πυλαρινός, Έφη Σαλτάρη, ενώ θα υπάρξει εκπροσώπηση και από το χώρο της Ενωτικής Κίνησης που συμπορεύεται με το ΣΥΡΙΖΑ.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και ο συνδυασμός της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στο Νομό Ηλείας. Υποψήφιοι να περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο είναι οι Βασίλης Μανδαράκης, Χρήστος Κωνσταντόπουλος, Χρήστος Γαλανόπουλος, Γιώργος Αλεξόπουλος, Σπύρος Λαμπρινός, Δημήτρης Οικονομίδης, Θεόδωρος Κόλλιας, Αντωνία Χαρίτου, Αριστομένης Χρόνης και Παναγιώτης Παπαπετρόπουλος.

Μόνο Ανδρέας Σκαρτσιάρης (περιφερειακός σύμβουλος) έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ του Πάνου Καμένου, αλλά σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα του πρώην πολιτευτή της ΝΔ, Γιάννη Κωνσταντόπουλου.

Την ίδια ώρα καταρτίζεται και ο συνδυασμός της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα συγκροτήσει πλήρες ψηφοδέλτιο στο Νομό Ηλείας. Μέχρι στιγμής, εκτός από τον βουλευτή Τάκη Δημητρουλόπουλο, παρουσιάζονται πιθανές δύο ακόμη υποψηφιότητες. Ο λόγος για τους Νίκο Φάμελο και Νίκο Καρναρή (Τραγανό).

Σε ότι αφορά τα άλλα κόμματα, βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων. Στον ΛΑΟΣ ο συνδυασμός βρίσκεται υπό κατάρτιση και έως τώρα υποψήφιοι αναμένεται να είναι οι Πάνος Αβραμόπουλος, Πάνος Χήνος, Άγγελος Λαδάς και Κώστας Κουτσουβέλης.

Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΩΝ θα είναι 6μελές με τους Γιώργο Γουβιά, Διονύση Κράγκαρη, Ελένη Μαντά, Παναγιώτη Πατσό και Νίκο Σακκούλη να είναι οι -έως τώρα- "σίγουροι" υποψήφιοι.



Επίσης, έχει ανακοινωθεί το 50% των υποψηφίων της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Οι τέσσερις πρώτοι υποψήφιοι είναι οι Γιώργος Δόξας, Γεώργιος Γεωργακόπουλος, Τρύφωνας Καραντώνης και η Γεωργία Κωστοπουλου. Συνδυασμούς πρόκειται να ανακοινώσουν και τα άλλα κόμματα, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.



Πληροφορίες εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: