27.4.12

Παρών στην ομιλία Βενιζέλου στην Πάτρα ο Παπανδρέου...


Παρών στην συγκέντρωση και ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Πάτρα δίνει το απόγευμα σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που χθες προειδοποίησε ότι η... οικογένειά του δεν φοβάται τις απειλές και τις σκευωρίες από συμφέροντα ή ακραίες φωνές για ειδικά δικαστήρια.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, υποψήφιος στην Αχαΐα – ως πρώην πρωθυπουργός εκλέγεται χωρίς σταυρό – θα παρευρεθεί το απόγευμα στην ομιλία του διαδόχου του στην Πάτρα και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πώς θα τοποθετηθεί απέναντί του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά την προεκλογική περίοδο, άλλωστε, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε να τοποθετηθεί ιδιαίτερα κριτικά απέναντι στην κυβέρνηση Παπανδρέου, πλην όμως όταν διαπίστωσε ότι δημοσκοπικά τουλάχιστον «δεν του βγαίνει» ανέστειλε τη ρήξη. Είναι όμως φανερό ότι την επομένη των εκλογών και με δεδομένη την απόφαση του νέου προέδρου να προχωρήσει σε επανίδρυση του κόμματος, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συγκρουστεί με τη διετία Παπανδρέου, αν και εμφανίζει το χάντικαπ ότι υπήρξε κορυφαίο στέλεχος της διακυβέρνησης το διάστημα αυτό. Σε ένα νομό πάντως που έχει συνδεθεί ιστορικά με την οικογένεια Παπανδρέου (βλέπε Καλέντζι, γενέτειρος τόπος των Παπανδρέου) εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα πει για τον προκάτοχό του ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα πραγματοποιήσει και άλλη εμφάνιση στην Αχαΐα, ούτε αν θα παρευρεθεί στην ανοιχτή συγκέντρωση που προγραμματίζει το ΠΑΣΟΚ για την ερχόμενη Παρασκευή στην Αθήνα. Την απόφαση αυτή θα τη λάβει αρχές της εβδομάδας.

Ο πρώην πρωθυπουργός, πάντως, όπως προκύπτει από τη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», εμφανίζεται δικαιωμένος τόσο για την ευρωπαϊκή πολιτική του, όσο κυρίως από το γεγονός ότι ο Σαρκοζί προανήγγειλε πως αν επανεκλεγεί θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για τον προϋπολογισμό της Γαλλίας. Στη συνέντευξη, απαντώντας στις φήμες περί παραπομπής του στο ειδικό δικαστήριο, απάντησε: «Πολλοί επιχείρησαν να τελειώσουν την οικογένειά μου σε Ειδικά Δικαστήρια. Ο εκφοβισμός, οι απειλές, οι σκευωρίες προς τους Παπανδρέου από συμφέροντα ή ακραίες φωνές, είναι γνώριμο φαινόμενο. Αλλά όσο στημένες και αν είναι οι κατηγορίες, η αλήθεια διαλύει τις σκευωρίες και αποκαλύπτει τους σκευωρούς. Αυτό έχει αποδείξει η ιστορία. Ούτε με απασχολεί λοιπόν, ούτε με φοβίζει το ενδεχόμενο. Δεν φοβάμαι την αλήθεια. Άλλοι πρέπει να τη φοβούνται».

Ο Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Κανένα κόμμα δεν μπορεί πια μόνο του – και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο απλώς δεν έχει καταλάβει τι γίνεται και δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται». Παράλληλα ζήτησε από τους ψηφοφόρους το ΠΑΣΟΚ «να είναι πρώτο κόμμα, να μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο, ώστε να οδηγηθούμε με σιγουριά και ασφάλεια σε μια καλύτερη Ελλάδα, μια δικαιότερη κοινωνία. Όταν ρωτήθηκε δε για τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, αλλά και την αύξηση της ανεργίας, απάντησε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου να τους ζητήσω συγγνώμη. Πληρώσαμε και πληρώνουμε λάθη δεκαετιών. Δεν μπόρεσα να αποτρέψω τις άδικες αποφάσεις που είχαμε ανάγκη, για να μην καταρρεύσει η χώρα. Και αυτό είναι ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων, είτε κυβέρνησαν, είτε όχι τη χώρα. Τους διαβεβαιώνω με το χέρι στην καρδιά πως έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ό,τι ήταν δυνατόν».
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: