25.4.12

«Μόδα» το γιαούρτι στις γαλλικές εκλογές...


Ποιος θα το περίμενε να δει σε γιαούρτια και μπισκότα τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών των γαλλικών εκλογών; Κι όμως! Eταιρεία τροφίμων με «όνομα» στη Γαλλία είχε την ... φαεινή ιδέα να προωθήσει τα προιόιντα της εκμεταλλευόμενη τα πρόσωπα – κλειδιά των εκλογών, χωρίς καν να φανταστεί την αντίδραση των καταναλωτών.

Με σύνθημα : «Η αγελάδα που ψηφίζει» – στις συσκευασίες των προιόντων της – η εταιρεία τροφίμων Michel et Augustin άδραξε την ευκαιρία προεκλογικά με σκοπό να εκπλήξει ευχάριστα τους πολίτες, να τους παρακινήσει για να πάνε στις κάλπες αλλά και να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Όταν όμως, οι καταναλωτές είδαν στις προθήκες των καταστημάτων γιαούρτια και μπισκότα που στις συσκευασίες τους απεικονίζονταν καρικατούρες του προεδρικού ζεύγους, του εκλεκτού των Σοσιαλιστών, Φρ. Ολάντ και της συντρόφου του, Βαλερί Τριερβιλέρ, την «έκπληξη» του πρώτου γύρου των εκλογών και αρχηγό του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, τον κεντρώο Φρανσουά Μπαιριού και τον υποψήφιο του Μετώπου της Αριστεράς, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Πολλοί απ΄αυτούς αρνήθηκαν να τα αγοράσουν. Αλλοι, πάλι, άρχισαν να λένε διάφορα….γαλλικά , άλλοι τα πέταξαν κάτω εκφράζοντας την οργή τους.

Βλέποντας την έντονη αντίδραση των καταναλωτών, η εταιρεία αναγκάστηκε να τα αποσύρει άρον –άρον.

Στο μεταξύ, κι ενώ η Κάρλα «τεντώνεται» για να είναι φρέσκια στον δεύτερο γύρο της 6ης Μαίου, η σύντροφός του Σοσιαλιστή υποψήφιου, Φρανσουά Ολάντ, Βαλερί Τριερβιλέρ αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του αγαπημένου της.

Σε συνέντευξή της που αναμένεται να δημοσιευτεί το Σαββατοκύριακο στο γυναικείο εβδομαδιαίο περιοδικό «Femme actuelle» , η Γαλλίδα δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο ποτέ δεν κλείνει τελείως τα ντουλάπια ή τις πόρτες των δωματίων, κι ότι στην προσωπική σχέση έχει σταθερή σχέση.

«Οποιες κι αν είναι οι έγνοιες, δεν τις κάνει να γίνονται ανυπόφορες από σεβασμό του άλλου».

Την ίδια ώρα, ο εκλεκτός των Σοσιαλιστών προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους από την ακροδεξιά, ενώ ο Νικολά ΣΑρκοζί κλωνοποιείται για να προλάβει …

Tην Κυριακή θα μιλήσει στην Τουλούζη σε μία προσπάθεια να πείσει τους ψηφοφόρους να τον εμπιστευτούν .Και επειδή δεν προλαβαίνει να είναι …παντού, επιστρατεύει τα «μυαλά» του κεντροδεξιού κόμματός (UMP) του για να ενισχύσει την εικόνα του UMP . Ο γενικός γραμματέας του Κόμματος, Κοπέ, ο νυν πρωθυπουργός , Φρανσουά Φιγιόν και άλλα μεγαλοστελέχη θα εκφωνήσουν ομιλίες σε όλες τις μεγάλες επαρχιακές πόλεις της Γαλλίας.

Ο Σαρκοζί για το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν

Δεν θα υπάρξει συμφωνία με το Εθνικό Μέτωπο και δεν θα υπάρξουν υπουργοί του Εθνικού Μετώπου στη μελλοντική μου κυβέρνηση, ξεκαθάρισε, σε δηλώσεις τυ την Τετάρτη, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος μίλησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Radio France.

Την ίδια ώρα, όμως, προσπαθεί να έχει καλές σχέσεις με τους ψηφοφόρους της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν .

«Πρέπει να τους ακούσουμε» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 ότι προσπαθούν να σπείρουν διχόνοιες στους κόλπους του προεδρικού κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα, επισημαίνοντας ότι διίστανται οι απόψεις στελεχών του ως προς την στάση που τηρηθεί σε περίπτωση αναμέτρησης με το Εθνικό Μέτωπο κατά τις βουλευτικές εκλογές (10 και 17 Ιουνίου).

Επιπλέον, ο Σοσιαλιστής υποψήφιος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο ένοικος των Ηλυσίων προσπαθεί να προσελκύσει μέχρι και ηγετικά στελέχη της Ακροδεξιάς.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: