7.4.12

Κακά, Μέσι και μαζί ο... Ολυμπιακός!...


Η κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, αποτέλεσε σημείο αναφοράς από την ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, μιας και η ομάδα του Πειραιά ήταν η πρώτη που... εξασφάλισε τόσο πρόωρα τον τίτλο της και όσο να 'ναι προκάλεσε εντύπωση και θαυμασμό το γεγονός αυτό.

Το σάιτ της UEFA φιλοξενεί στο κεντρικό του θέμα τον πρωταθλητή Ελλάδας και στον τίτλο βρίσκεται μαζί με τον Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα και τον Κακά. Αν μη τι άλλο, αποτελεί τιμή για τον Ολυμπιακό ένα τέτοιο γεγονός...

"Kaká and Olympiacos soar, Messi on the move" αναφέρει ο τίτλος και σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: "Ο Κακά και ο Ολυμπιακός στα ύψη και ο Μέσι έτοιμος για μετακίνηση".

Το άρθρο πιο συγκεκριμένα τονίζει ότι ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τον Παναιτωλικό την περασμένη Κυριακή και εξασφάλισε το 39ο πρωτάθλημα και πως υπήρχε ατμόσφαιρα-πάρτι στην πτήση για τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Το κείμενο λέει πως ο πιλότος ήταν φανατικός οπαδός της ομάδας και είπε στους επιβαίνοντες: "Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού. Υπάρχει ένα κουίζ για σας: Αυτή είναι η πτήση 3924 για Ηράκλειο. Όποιος μου πει πρώτος τι αντιπροσωπεύουν αυτοί οι αριθμοί, θα κερδίσει ένα τσάμπα ταξίδι".

Πρώτος ο αρχηγός, Βασίλης Τοροσίδης, πήρε τον λόγο και είπε: "39 πρωταθλήματα και 24 Κύπελλα κατακτήθηκαν από τον Ολυμπιακό". Ο Γιάννης Μανιάτης κέρδισε το βραβείο όμως, διότι ενημέρωσε τον πιλότο ότι έδωσε ο ίδιος την απάντηση στον Τοροσίδη.

Το αφιέρωμα αναφέρεται ακόμα και στους Λιονέλ Μέσι και Κακά, ενώ υπάρχει ειδική μνεία και στο κατόρθωμα του ΑΠΟΕΛ στο φετινό Champions League, όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, κάτι που αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη και προκάλεσε θαυμασμό και εντύπωση.

woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: