14.4.12

Σε λίγο στην Αθήνα το Αναστάσιμο Φως...


Στις 18.30 αναμένετο να φθάσει στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα μεταφέρει το Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Το πρωί τελέστηκε στην Ελλάδα η ακολουθία της πρώτης Ανάστασης.

Η τελετή ... Αφής του Αγίου Φωτός έγινε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως παρουσία εκπροσώπων όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Την Ελλαδική Εκκλησία εκπροσωπεί ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και την κυβέρνηση ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης. Εκ μέρους της ΝΔ στην τελετή Αφής παρέστη ο βουλευτής Θ. Μπούρας.

Μετά την άφιξη στο ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος», το Αγιο Φως θα μεταφερθεί στην Εξαρχεία του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα Αθηνών, και ακολούθως σε κάθε γωνιά της χώρας.

«Πάσχα σημαίνει έξοδος. Σημαίνει τη διάβαση από την περιοχή της οδύνης στον χώρο της ελπίδας», τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο πασχαλινό του μήνυμα, κάνοντας αναφορά και στις δύσκολες μέρες που διέρχεται η χώρα μας, οι οποίες όπως σημειώνει «έχουν έντονη τη γεύση των θλίψεων, της πικρίας, της κόπωσης και της απόγνωσης που αναδύονται σε κάθε ανάβαση προς τον Γολγοθά».

«Αν ο Χριστός δεν είχε αναστηθεί, δεν θα υπήρχε λόγος και νόημα να απευθύνουμε πασχάλιους χαιρετισμούς, όταν η ζωή γύρω μας όλο και περισσότερο υποβαθμίζεται και η ανθρώπινη ύπαρξη απαξιώνεται», τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος.

«Ας μην αφήσουμε τις θλίψεις και τις ωδίνες που γεννά η σημερινή δύσκολη κατάσταση του τόπου μας να σκοτεινιάσει τη ζωή μας. Ας αφήσουμε το ανέσπερο φως της Αναστάσεως να λαμπρύνει την ύπαρξη μας και να φωτίσει τον δρόμο για έναν καλύτερο αύριο», καταλήγει το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας βρίσκεται στους Φραγκάδες Ιωαννίνων και αύριο θα κάνει Πάσχα στη 2η Μονάδα Καταδρομών στη Νάουσα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά του, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα κάνει Ανάσταση στην ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του, το Ναύπλιο.

Στην Αθήνα έμειναν η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ενώ στην Αίγινα θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας. Ανάσταση στο Γαλαξίδι θα κάνει τέλος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος...


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: