10.4.12

Εισαγγελική πρόταση για ενοχή του Παύλου Ψωμιάδη...


Την ενοχή για τρία αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος του πρώην επικεφαλής του ομίλου Ασπίς, Παύλου Ψωμιάδη, πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη η ... δίκη για την πλαστή εγγυητική επιστολή, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη εγγυητική επιστολή αποδείχτηκε πλαστή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και προσκομίστηκε το Σεπτέμβριο του 2009 από τον ίδιο τον Παύλο Ψωμιάδη στις αρμόδιες αρχές.

Στην απολογία του, ο Παύλος Ψωμιάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως η εγγυητική επιστολή ήταν πλαστή.

Πρέπει να σημειωθεί πως λόγω της επίμαχης εγγυητικής επιστολής έχει ανακληθεί η άδεια της εταιρείας Ασπίς, με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλη οικονομική ζημία περίπου 1.000.000 ασφαλισμένοι. Γι' αυτό το θέμα ο Παύλος Ψωμιάδης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πράγματι υπήρξε ζημία των ασφαλισμένων, ωστόσο, όπως είπε, αυτό δεν έγινε με δική του υπαιτιότητα, αλλά από αυτούς που ήθελαν να κλείσουν την εταιρεία του και να τον καταστρέψουν.

Ανέφερε ακόμη ότι το όλο θέμα είναι πολιτικό και ότι κάποιοι ήθελαν να πλήξουν την εταιρεία του. Τα επιχειρήματά του αυτά ωστόσο δεν φαίνεται να έπεισαν τον εισαγγελέα, ο οποίος ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος της Ασπίς όχι μόνο γνώριζε ότι η εγγυητική επιστολή ήταν πλαστή, αλλά και ότι ήταν από αυτούς που την κατασκεύασαν.

Τα αδικήματα για τα οποία πρότεινε ενοχή του Παύλου Ψωμιάδη είναι απάτη, πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: