23.4.12

Υψηλοί λογαριασμοί της ΔΕΗ στο στόχαστρο της… εφορίας...


Στο μικροσκόπιο του φοροελεγκτικού μηχανισμού μπαίνουν οι μεγάλες καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και οι «φουσκωμένοι» τραπεζικοί λογαριασμοί.
Πληρώνετε μεγάλους λογαριασμούς για... ηλεκτρικό ρεύμα ή για το σταθερό και το κινητό σας τηλέφωνο; Τότε, ετοιμαστείτε … ψυχολογικά, γιατί μπορεί να μπείτε στο «μάτι» των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων της εφορίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παραπάνω μεγάλες καταναλώσεις, όπως επίσης και οι διασταυρώσεις με τα δηλωθέντα ακίνητα, για τυχόν απόκρυψη ενοικίων, θα είναι οι βασικές πηγές του «κακού» για φοροδιαφυγή, που θα μπουν στο μικροσκόπιο της εφορίας στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Eπίσης οι μεγάλοι τραπεζικοί λογαριασμοί θα αποτελούν έναν καλό λόγο για να... ανησυχείτε, όπως επίσης και οι επενδύσεις σε διάφορες άλλες κινητές αξίες (πχ μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια κλπ, κλπ).

Ήδη το κώλυμα των προσωπικών στοιχείων φαίνεται να έχει ξεπερασθεί και στο υπουργείο Οικονομικών διαμορφώνουν τις τελικές τεχνικές ρυθμίσεις, προκειμένου το μέτρο των εκτεταμένων διασταυρώσεων να τεθεί σε λειτουργία.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητηθεί, για παράδειγμα, από τη ΔΕΗ να αποστείλει στο Taxis τα ονόματα όλων εκείνων οι οποίοι πληρώνουν λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος μεγαλύτερο των 1.000 ευρώ! Κι έπεται συνέχεια…

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: