23.4.12

Θα τραβάτε τα μαλλιά σας αν δείτε πόσο θα μας στοιχίσουν οι εκλογές...


Ούτε λίγο , ούτε πολύ οι εκλογές της 6ης Μαΐου θα μας στοιχίσουν 72 εκατομμυρίων ευρώ θα δημιουργήσουν στα δημόσια ταμεία το κόστος των εκλογών 2012 της 6ης Μαΐου, ποσό που μάλιστα θα...
αυξηθεί κατακόρυφα στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε επαναληπτικό γύρο.

Στο συγκεκριμένο ποσό που θα είναι και το κόστος για τις εκλογές 2012 δεν έχουν υπολογιστεί οι 3 δόσεις της τακτικής κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, οι οποίες αποδεσμεύτηκαν πρόσφατα (σ.σ. μετά την ψήφιση της προκλητικής τροπολογίας) με την δικαιολογία των προεκλογικών αναγκών των παρατάξεων και οι οποίες συνολικά αγγίζουν τα 29 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «μαύρη τρύπα» έχει προκαλέσει την δυσφορία των μελών της τρόικας καθώς είχαν ξεκαθαρίσει ότι το κόστος των εκλογών 2012 δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, αποδεσμεύεται κονδύλι ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι δικαστικοί που θα βοηθήσουν στην διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης.

Στα 60 εκατ. ευρώ που θα δοθούν με την μορφή εκλογικού επιδόματος σε δημόσιους υπάλληλους πρέπει να προστεθούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ που θα «οδεύσουν» στα κομματικά ταμεία ως κρατική –έκτακτη– εκλογική χρηματοδότηση. Όπως έγραψε το newsbomb.gr, η Διακομματική Επιτροπή, με μια άνευ προηγουμένου προκλητική απόφαση, αύξησε το σχετικό κονδύλι κατά 4,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό που δόθηκε λίγο πριν τις εκλογές του 2009. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ακολουθώντας το «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τον σχετικό νόμο που λέει ότι το μέγιστο ποσό που μπορεί να δοθεί ως εκλογική ενίσχυση ισούται με 0,22 τοις χιλίοις των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού. Με άλλα λόγια πήραν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν από το δημόσιο ταμείο όπου συγκεντρώνονται οι κόποι και ο ιδρώτας των ελλήνων φορολογουμένων.

Πάντως, στα 72 εκατ. ευρώ που –για την ώρα– είναι το επίσημο ποσό στο οποίο θα ανέλθει το κόστος των εκλογών 2012 δεν έχουν υπολογιστεί τα χρήματα που θα μοιραστούν τα κόμματα ως τακτική επιχορήγηση. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες στην Βουλή ψηφίστηκε τροπολογία που αποδεσμεύει 3 δόσεις από το συνολικό κονδύλι, ύψους 29 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την τελευταία δόση του 2011 η οποία ανέρχεται σε 13,5 ευρώ και για τις 2 πρώτες του 2012 που υπολογίζονται σε 7,7 εκατ. ευρώ έκαστη...


http://planet-greece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: