24.4.12

Ο Κόκκινος, ο Ζορμπάς, ο Αθανασίου...

kourdistoportocali
Από τον Βασίλη Μπόνιο

Παρακολουθώντας την θανάσιμη τσουλήθρα της χώρας στην αγκαλιά της διαπλοκής και της διαφθοράς παρέα με τον κρατικοδίαιτο επιχειρηματικό-εκδοτικό υπόκοσμο, διαπιστώνει κανείς και τις... διαχρονικές «ποινικές» ευθύνες της Δικαιοσύνης.

Χρειάσθηκαν πάνω από 15 χρόνια για να οδηγηθεί ο Τσοχατζόπουλος στον Κορυδαλλό, μόνος αυτός από ένα πάρτι δις στα εξοπλιστικά στο οποίο συμμετείχαν μερικές εκατοντάδες επίορκοι πάσης φύσεως και προέλευσης. Κυκλοφορούν ελεύθεροι όλοι τους.

Όπως ελεύθερα κυκλοφορούν συγκεκριμένα "εκλεκτά" στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου που έχουν διαβρώσει με τις μεθόδους τους το σύμπαν.

Μόνο ένας Κοσκωτάς οδηγήθηκε στη φυλακή με αποτέλεσμα τα δικά του «λάθη» να αποτελέσουν αντικείμενο σεμιναρίου για τους διαδόχους του, ώστε να εξασφαλίσουν το ακαταδίωκτο από τη Δικαιοσύνη. Επιχειρηματίες που τους βαρύνουν κακουργήματα ζουν και βασιλεύουν στη χώρα της ανομίας. Εδώ όπου η Δικαιοσύνη κατάντησε, σε πολλές υποθέσεις, σχήμα λόγου.

Μια Δικαιοσύνη που σε αγαστή συνεργασία με την πολιτική εξουσία επέτρεψε σε Χριστοφοράκο και Καραβέλα να εγκαταλείψουν-με συνοδεία τιμητικού αγήματος αστυνομικών ο πρώτος-τη χώρα.

Από τα σπλάχνα αυτής της Δικαιοσύνης προέρχεται ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου την εντιμότητα του οποίου δεν αμφισβητούμε. Μια Δικαιοσύνη που ενώ θα έπρεπε να είναι το καταφύγιο του απλού πολίτη απέναντι σ’ ένα σάπιο, ανήθικο και νοσηρά διαπλεκόμενο κρατικό μηχανισμό, το μόνο που κάνει είναι να επιβεβαιώνει το λαικό γνωμικό για τους καρχαρίες που σκίζουν τα δίχτυα της.

Αν Έλληνες πολιτικοί συμμετείχαν στο πάρτι της διαφθοράς που μας οδήγησε ως εδώ υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που διακρίθηκαν για την επιλεκτική άσκηση των καθηκόντων τους.

Καλό θα ήταν ο κ. Αθανασίου να ζητήσει μια συγνώμη από τους πολίτες για την «συνεισφορά» της Δικαιοσύνης στην εθνική μας κατάντια πριν σπεύσει να τιμήσει το Επικρατείας της ΝΔ. Ακόμη καλύτερο θα ήταν να τοκίσει το κύρος του-που θάλεγε και ο Βενιζέλος-σε μια προσπάθεια να καθαρίσει ο Ναός της Δικαιοσύνης από τα νοσηρά φαινόμενα που την απαξιώνουν στη συνείδηση του κόσμου.

Ήδη κάποιοι κάνουν λόγο για τη διάθεση του Σαμαρά να κάνει κάθαρση και να στήσει ειδικά δικαστήρια ξυπνώντας μνήμες από τα γουνάκια του (Βασίλη Κόκκινου) παρελθόντος.

Είναι σε θέση ο αρχηγός της ΝΔ και φίλος του Συμπιλίδη να κάνει κάθαρση;

Στο βάθος ακούγεται ο ήχος από το χτύπημα της γροθιάς του Καραμανλή στο τραπέζι του «Μπαιρακτάρη». Αυτή την «αποφασιστικότητα» του Καραμανλή να κλείσει φυλακή τους νταβατζήδες, την διαπίστωσε σε βάθος ο ταλαίπωρος Ζορμπάς.

Δυστυχώς τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας αντιμετώπισαν την Δικαιοσύνη σαν χάντρα στο παιγνίδι της καλοστημένης διαφθοράς τους. Κι εκείνη, τυφλή ούσα, αποδέχθηκε αυτό το ρόλο. Αυτή είναι η αίσθηση του κόσμου εκεί έξω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: