29.4.12

Ο ξένος Τύπος για το νταμπλ!...


Ο Ολυμπιακός σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδας το βράδυ του Σαββάτου και ως εκ τούτου έκανε δικό του το 15ο νταμπλ της ιστορίας του, αφού έχει ήδη κατακτήσει και το πρωτάθλημα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα μπορούσε μια τέτοια είδηση να ... περάσει στα... ψιλά και να μην υπάρξει αναφορά από τα ξένα ΜΜΕ.

Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση της κατάκτησης και του δεύτερου εγχώριου τίτλου από τους Πειραιώτες.

Η σελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIFA) αναφέρει ότι «ο Ολυμπιακός κέρδισε το Κύπελλο και έκανε το νταμπλ. Ο Φουστέρ με γκολ στην παράταση έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό απέναντι στον Ατρόμητο, με τους Πειραιώτες να πετυχαίνουν το 15ο νταμπλ στην ιστορία τους».

Από τη μεριά του, το "Sports Illustrated" τονίζει πως «ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Ατρόμητο στην παράταση για να κατακτήσει το 25ο του Κύπελλο».

Αναφορές είχαμε και από τα ισπανικά ΜΜΕ λόγω Βαλβέρδε και Φουστέρ, με την "AS" να τονίζει ότι «ένα τέρμα του Φουστέρ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, έδωσε το Κύπελλο Ελλάδας στο νΟλυμπιακό και τον Ερνέστο Βαλβέρδε», και την "Marca" να αναφέρει: «Ο Νταβίντ Φουστέρ έδωσε το νταμπλ στον Ολυμπιακό και τον Βαλβέρδε».

Το "Spiegel" αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι ο Ολυμπιακός πήρε το Κύπελλο, νικώντας 2-1 τον Ατρόμητο, με το "Eurosport" να γράφει: «Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδας και σφράγισε το νταμπλ στους εγχώριους τίτλους. Οι Έλληνες πρωταθλητές επικράτησαν του Ατρόμητου με 2-1 ένα λεπτό πριν το τέλος της παράτασης με σκόρερ τον Νταβίντ Φουστέρ που είχε μπει σαν αλλαγή στο ματς».

Υπάρχουν και άλλες ξένες αναφορές για το ερυθρόλευκο νταμπλ, απλά αυτές αποτελούν ένα ενδεικτικό δείγμα για την αίσθηση που προκάλεσε το ότι ο Ολυμπιακός κυρίαρχησε στην Ελλάδα, κατακτώντας δικαιωματικά και τις δυο Κούπες.
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: