2.4.12

Λεφτά βρίσκουμε στη Θεσσαλονίκη...


Τελικά, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μάλλον, πράγματι, λεφτά υπάρχουν!
Το θέμα έχει βγει στο φως από πέρυσι, τώρα όμως υπάρχουν νεότερα……
Έγινε, λοιπόν, μια... σειρά διαγωνισμών στο Δήμο Θεσσαλονίκης, για την ασφάλιση των ακινήτων και των οχημάτων του. Στους διαγωνισμούς αυτούς απορρίφθηκε προσφορά Θεσσαλονικιώτικης ασφαλιστικής εταιρίας, αξιόπιστης, η οποία επί σειρά ετών ασφάλιζε το Δήμο χωρίς κανένα πρόβλημα, με την αιτιολογία ότι ήταν πολύ κοντά (;;;) στον προϋπολογισμό της Διακήρυξης του Διαγωνισμού. Δεν υπερέβαινε τον προϋπολογισμό, ήταν μικρότερη, αλλά ήταν κοντά!

Μετά από διάφορες μεθοδεύσεις, που έχουν αναφερθεί παλιότερα στα blogs, ο Δήμος κατάφερε τελικά να αναθέσει τις ασφαλίσεις. Όχι με διαγωνισμό….. με απ’ ευθείας ανάθεση!! Σε μία ΑΘΗΝΑΙΚΗ ασφαλιστική εταιρία, με τίμημα ΜΙΑΜΙΣΗ φορά επάνω από τον μηνιαίο προϋπολογισμό της Διακήρυξης (47.087 ανά μήνα, αντί 29.226 !!!!!). Δηλαδή, με λίγα λόγια, έκριναν ασύμφορη την ανάθεση, μέσα από διαγωνισμό, με τίμημα κοντινό του προϋπολογισμού και βεβαίως, καθ’ όλα συμφέρουσα την απ’ ευθείας ανάθεση με το διπλάσιο τίμημα. Ευτυχώς, φυλάσσουν τα συμφέροντα των δημοτών!!!!!

Και τότε ήρθε η σειρά του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Έλεγξε, ως όφειλε, το Σχέδιο Σύμβασης και δεν του άρεσε. Κάτι μύριζε! Και απέρριψε το σχέδιο σύμβασης. Είδε δηλαδή, την παρατυπία στην απόρριψη της κοντινής προσφοράς της εταιρίας της Θεσσαλονίκης, είδε το παράλογο της απ’ ευθείας ανάθεσης με τόσο μεγάλο τίμημα και έγραψε στην απορριπτική της σύμβασης απόφαση: «Κατά συνέπεια, προκαλείται αδικαιολόγητη οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης». Το αυτονόητο δηλαδή!

Αισθάνθηκαν ντροπή στο Δήμο; Έσκυψαν το κεφάλι με αιδώ; Όοοχι! Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, για να καταφέρουν να πληρώσουν, ντε και καλά, την εταιρία με τα διπλά λεφτά!

Και τώρα; Διοργανώνουν νέο, διεθνή, διαγωνισμό για τον Απρίλιο. Μπράβο, θα μου πείτε. Διαφάνεια! Αμ δε! Οι όροι της Διακήρυξης είναι τόσο πρωτοφανείς, τόσο επαχθείς, που μόνο ξένες ασφαλιστικές εταιρίες μπορούν να συμμετάσχουν και ίσως, δεν ξέρω, αλλά θα το ψάξω, αυτή η ΑΘΗΝΑΙΚΗ εταιρία η ασφαλιστική, αυτή της απ’ ευθείας ανάθεσης!!!!

Και το τίμημα ανά μήνα; Λιγότερο, σ’ αυτούς τους καιρούς της κρίσης; Όχι βέβαια! 56.000 Ευρώ!

Άρχοντες του τόπου οι Δημοτικοί άρχοντες. Με όλη τη σημασία της λέξης……

Αλλοίμονο στους Δημότες….



Αναγνώστρια

seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: