27.4.12

ΠΑΤΡΑ: "Πλιάτσικο" στο ΙΚΑ...


ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ... ΠΑΛΙΑ ΕΠΙΠΛΑ...
Έγινε «πλιάτσικο» στις αποθήκες του ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου και μάλιστα κάτω από τη μύτη διευθυντικών στελεχών και άλλων παραγόντων; Η είδηση μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα το απόγευμα της Τετάρτης όταν διαπιστώθηκε πως κάποιοι είχαν...
κατέβει στο υπόγειο και προμηθεύονταν... έπιπλα και άλλα είδη για τα σπίτια ή και τα γραφεία τους!

Στα υπόγεια του ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου βρίσκονταν έπιπλα, μηχανήματα και κάποια άλλα είδη που φυλάσσονταν εκεί μετά από μεταφορά τους από άλλα υποκαταστήματα του Ιδρύματος τα οποία έκλεισαν! Στον χώρο υπήρχαν γραφεία, ντουλάπες, καρέκλες αλλά και ιατρικά είδη όπως «σταντς» για ορούς κλπ.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στον «Κόσμο» γυναίκα επιστήμονας μετέφερε στο σπίτι της (ή στο γραφείο της) ένα έπιπλο και ένα stand για ορούς, ενώ και κάποιοι άλλοι πήραν... ότι μπορούσαν!

Το θέμα είναι ότι η μεταφορά των αντικειμένων δεν έγινε «κρυφά» αλλά.. «μέρα μεσημέρι», όμως ακόμη και εργαζόμενοι στο Ιδρυμα δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία, σκεπτόμενοι ότι... κάποιος είχε δώσει εντολή για τη μεταφορά των πραγμάτων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Κόσμο» στέλεχος του ΙΚΑ, σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπεται είτε καταστροφή των επίπλων με σχετικό πρωτόκολλο (αν είναι παλαιά και άχρηστα) ή μεταφορά τους σε άλλα υποκαταστήματα του Ιδρύματος, που έχουν ανάγκη εξοπλισμού σε έπιπλα και μηχανήματα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στον χώρο της αποθήκης υπήρχαν και εξεταστικές κλίνες, αλλά και κάποια μηχανήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Σαν να μην έφτανε αυτό σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες κάποιοι έμαθαν για την... κατ' οίκον μεταφορά αντικειμένων της αποθήκης, κατέβηκαν στο υπόγειο και «επέλεξαν» και τα δικά τους είδη! Δεν αποκλείεται δηλαδή και χθες, να επαναλήφθηκε το φαινόμενο!

«Η γυναίκα που γνωρίζω ότι πήρε έπιπλα, «λιμπιζόταν» και ένα παλαιό ψυγείο και μάλιστα το έλεγε» μας δήλωσε γνωστός δικηγόρος της Πάτρας ο οποίος πληροφορήθηκε μετά από καταγγελία το συμβάν.

Εκατοντάδες κουτιά με ληγμένα φάρμακα!
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στον «Κόσμο» ότι στο υπόγειο του ΙΚΑ εντοπίστηκαν... εκατοντάδες κουτιά με ληγμένα φάρμακα! Μάλιστα εδόθη εντολή για άμεση καταστροφή τους προκειμένου να μην εντοπιστούν από κλιμάκιο ελεγκτών που αναμένουν από την Αθήνα στην Πάτρα. Ποιος ευθύνεται για το ότι τόσα πολλά και πανάκριβα σκευάσματα δεν χρησιμοποιήθηκαν ή δεν αποστάλθηκαν αλλού, πριν παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους; Δεν θα μπορούσε να υπάρξει προγραμματισμός και πρόβλεψη ώστε ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος να μην χρεώνεται με αγορά φαρμάκων που τελικά καταλήγουν στα σκουπίδια; Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ακόμη και στα φαρμακεία Νοσοκομείων παρατηρείται το φαινόμενο να λήγουν φάρμακα και μάλιστα τα πετούν... σε κάδους απορριμμάτων, όπως προ ετών είχε διαπιστωθεί στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Αιγίου, αλλά και στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»...

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: