19.4.12

Διαφώνησαν τα κόμματα για τον τηλεοπτικό χρόνο...


Διαφωνία μικρών και μεγάλων κομμάτων για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου προέκυψε μετά την πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής εχθές στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε διάσταση απόψεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας με τα...
υπόλοιπα κόμματα σχετικά με την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα δεν ήθελαν να υποχωρήσουν από το 75% του χρόνου που έπαιρναν και η απάντηση των μικρών ήταν πως οι συσχετισμοί, βάσει δημοσκοπήσεων, έχουν αλλάξει. Η υποχώρηση στην συζήτηση των μεγάλων έφτασε μέχρι το 70% του χρόνου, όμως αργότερα βάση της υπουργικής απόφασης ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κατέληξαν να έχουν 33,3% έκαστο.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση τα διαφημιστικά μηνύματα όλων των κομμάτων στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας θα αντιστοιχούν σε τηλεοπτικό χρόνο αξίας 6 εκατ. ευρώ.

Στην συνεδρίαση της επιτροπής η Κοινωνική Συμμαχία έθεσε το θέμα της προεκλογικής χρηματοδότησης. Ο κ. Μίχος, που εκπροσωπούσε το κόμμα της κας Κατσέλη, ζήτησε να μην δοθεί η συγκεκριμένη χρηματοδότηση, όμως ο υπουργός εσωτερικών κ. Γιαννίτσης δήλωσε πως θα εφαρμοστεί ο νόμος. Υπενθυμίζεται πως το 60% της προεκλογικής χρηματοδότησης επιμερίζεται στα κόμματα που έχουν εκλεγεί το 2009 και το υπόλοιπα 40% στα κόμματα που θα μπουν στην Βουλή στις προσεχείς εκλογές.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ δεν είχαν αρχικώς προσκληθεί, τελικά συμμετείχαν στην συνεδρίαση, αφού το κόμμα τους εκπροσωπείται στην Ευρωβουλή. Αντίθετα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έγινε δεκτή...

apospasma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: