5.4.12

Η ΕΤΙΤΒΕ προειδοποιεί τους Καναλάρχες της Βόρειας Ελλάδας...


Ανακοίνωση

Καταδικάζουμε την τακτική που εφαρμόζουν οι υπεύθυνοι των περισσότερων Περιφερειακών και Τοπικών τηλεοπτικών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας να καταβάλουν τα... δεδουλευμένα στους τεχνικούς τους με μεγάλες καθυστερήσεις που, σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνούν τους δώδεκα μήνες.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά καταστρατηγούν συστηματικά την ΣΣΕ, η οποία σημειωτέον, σύμφωνα και με την μνημονιακή εργατική νομοθεσία, ισχύει, τουλάχιστον, μέχρι τις 31.12. 2012.
Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας στους εργαζόμενους της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΡΑΚΗΣ που αντισταθήκαν στην πίεση της εργοδοσίας του σταθμού και ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να ιδρύσουν ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ για να «υπογράψει με την εταιρεία την εργασιακή σύμβαση σύμφωνα με τα ισχύοντα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας» όπως κατά λέξη αναφέρει το υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. έγγραφο προς αυτούς.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας στην Βόρεια Ελλάδα να ακολουθήσουν το παράδειγμα των εργαζομένων στην ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΡΑΚΗΣ να μην υποκύψουν στις πιέσεις των εργοδοτών τους για μειώσεις μισθών, να καταγγέλλουν κάθε σχετικό περιστατικό και όσοι δεν είναι ακόμα μέλη της Ένωσης να εγγραφούν άμεσα γιατί οι ΣΣΕ ισχύουν πλέον μόνο για τα μέλη.
Τέλος προειδοποιούμε τους Καναλάρχες της Βόρειας Ελλάδας να αφήσουν τα τερτίπια να συμμορφωθούν με την ισχύουσα νομοθεσία και να καταβάλουν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενούς τους την τελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα ως έχουν υποχρέωση.
Διαφορετικά όχι μόνο θα ανακοινώνουμε και θα καταγγέλλουμε ονομαστικά την κάθε περίπτωση αλλά θα προχωρούμε και σε νομικές και συνδικαλιστικές ενέργειες.

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: