27.4.12

Αυτοψία στον Υμηττό : Κτήνη και κτηνοτροφία!...


www.adena.gr
Πριν λίγο καιρό οι Αθηναίοι πλήρωναν μέχρι και 4 ευρώ το κιλό παραπάνω , για να προμηθευτούν ΝΤΟΠΙΟ πασχαλινό αρνί .
Που να φανταστούν ότι κάποια από αυτά, βοσκούσαν καταστρέφοντας τον Υμηττό , μια ανάσα μακριά από τον "ακριβό" Δήμο της Αγίας Παρασκευής.
Λίγα λεπτά πριν ...
έρθουμε τετ α τετ με την κοπριά που έχει (εδώ και καιρό) συσσωρευτεί εκατέρωθεν του δρόμου, κρατήσαμε την αναπνοή μας για να αποφύγουμε το καυσαέριο του στρατιωτικού βυτίου, που εμπλούτιζε με τοξικά κατάλοιπα το χορτάρι που έτρωγαν τα ζωντανά.
Το εκπληκτικό είναι ότι εκτός που κανένα από τα γιδοπρόβατα δεν έφερε τα υποχρεωτικά "σκουλαρίκια" ιχνηλασιμότητας και νομιμότητας (κλικ φωτό), δεν συνοδεύονταν και από βοσκό. Παρά μόνον από εκπαιδευμένο τσοπανόσκυλο, το οποίο μάλιστα "κυνήγησε" ένα ποδηλάτη, που λίγο έλειψε να καταλήξει στο γκρεμό , εκεί που πέταξαν -έκρυψαν οι αρμόδιοι τα βαρέλια πυροπροστασίας (αντί να τα αντικαταστήσουν).
Και μιλώντας για αρμοδίους , "ανακρίναμε" τους τεχνικούς του στρατού, που εκείνη την ώρα επισκεύαζαν τα καλώδια των στύλων φωτισμού, να μας πουν ποιο είναι υπεύθυνοι για την περιοχή. Μάθαμε λοιπόν ότι κάποτε ελεγχόταν από το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά πριν χρόνια "παραδόθηκε" στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής. Όσο για τα γιδοπρόβατα, η κατάσταση είναι χρόνια, και ο ιδιοκτήτης-βοσκός εξ αποστάσεως που απολαμβάνει παράνομα τζάμπα βοσκοτόπια, είναι γνωστός και κάτοικος του ίδιου Δήμου .
Τελικά η μόνη τιμωρία που αξίζει στους όποιους αρμόδιους που κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτή την τριτοκοσμική απαράδεκτη κατάσταση , είναι να καταναλώσουν το μολυσμένο-τοξικό κρέας του κοπαδιού (που ίσως παίρνουν ως "αντάλλαγμα").
Μάλλον θα έπρεπε να ενημερωθεί ο ΕΦΕΤ, ο οποίος όμως πιθανότατα να μας παρέπεμπε στο Δασαρχείο, ο Δασάρχης στο Αρχηγό του Ναυτικού, κι αυτός στο Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής, κι άντε να βγάλεις άκρη.
Υπάρχει όμως και συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: