9.4.12

Ο Γερουλάνος άφησε άναυδους τους τεχνικούς της τηλεόρασης...


Ανακοίνωση ΕΤΙΤΒΕ

Άναυδους άφησε, όλους εμάς τους τεχνικούς που εργαζόμαστε στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος, με την ξαφνική του ενέργεια να... εκδώσει, πολύ πρόχειρα, προσχέδιο Υπουργικής Απόφασης, με το οποίο απορυθμίζει πλήρως το καθεστώς χορήγησης αδειών άσκησης επαγγέλματος του τεχνικού τηλεόρασης.

Μας κάνει μεγάλη εντύπωση ότι η «βιαστική» αυτή Υπουργική Απόφαση είναι έτοιμη να εκδοθεί στο παρά πέντε της κήρυξης των εκλογών και υιοθετεί, αποκλειστικά και μόνο, όλα τα πάγια αιτήματα και τις επιδιώξεις της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Διαβάζοντάς την νομίσαμε ότι ακούγαμε τον πρόεδρο της κ. Π. Κυριακόπουλο σε διαπραγμάτευση μαζί μας για σύναψη ΣΣΕ.

Κύριε Γερουλάνε, δεν γνωρίζουμε τι ήταν αυτό που σας ώθησε να προβείτε σε μια τέτοια απροειδοποίητη ενέργεια και μάλιστα με μεγάλη σπουδή να εκδοθεί λίγο πριν λήξει η θητεία η δική σας και της κυβέρνησης που συγκροτήθηκε αποκλειστικά και μόνο για να διεκπεραιώσει συγκεκριμένα καθήκοντα.

Επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι παρασυρθήκατε ίσως από κάποιους «συμβούλους» σας με άγνωστες προθέσεις, σας καλούμε να αποσύρετε αμέσως το σχέδιο της Υ.Α. και να το επαναφέρει, μετά τις εκλογές, ο νέος Υπουργός Πολιτισμού, ώστε να εκφράσουμε ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα και να εκδοθεί μια υπουργική απόφαση που να ανταποκρίνεται πλήρως στις σημερινές και στις μελλοντικές πραγματικές ανάγκες του χώρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: