6.4.12

Συνεδριάζει σήμερα η ΠΝΟ για να καθορίσει την στάση της...


«Είμαστε πολύ μακριά από αυτά που ζητάμε» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, μετά τη χθεσινή συνάντηση της ΠΝΟ με τους υπουργούς Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου και Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ καλείται σήμερα να...
μελετήσει τις παραχωρήσεις που έγιναν χθες από την κυβέρνηση και τις οποίες επέδωσε γραπτώς αργότερα η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου και να αποφασίσει αν θα προχωρήσει ή όχι στην 48ωρη απεργία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.


«Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει κατανόηση, αλληλεγγύη και σεβασμός των προβλημάτων όλων των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε η υπουργός Ανάπτυξης.

Σε τρεις σημαντικές παραχωρήσεις προς τους ναυτικούς προχώρησε χθες η κυβέρνηση, δημιουργώντας έτσι βάσιμες προσδοκίες ότι η απόφαση που θα λάβει σήμερα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία θα είναι αυτή της αναστολής της 48ωρης απεργίας η οποία έχει εξαγγελθεί για τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη.

Στη συνάντηση, ανέφερε, «δόθηκαν εξηγήσεις και λύσεις στα πλαίσια του εφικτού και στα πλαίσια των δυνατοτήτων σε όλα τα μεγάλα προβλήματα των ναυτικών».

Τα βασικά αιτήματα της Ομοσπονδίας είναι η απόσυρση της διάταξης για άρση του καμποτάζ -η οποία ψηφίστηκε στη Ολομέλεια την Πέμπτη- και η μη ένταξη του Οίκου Ναύτου στον Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Σχετικά με το ζήτημα του Οίκου Ναύτου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος -ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση- ξεκαθάρισε πως η «ρύθμιση έγινε και δεν αλλάζει».

Ανάλογη ήταν και η αναφορά του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη συνάντηση. Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσης του εφάπαξ των ναυτικών και ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο σε διάταξη του σχετικού νομοσχεδίου.

Χθες το πρωί συνεδρίασε το συμβούλιο της ΠΝΟ, το οποίο αποφάσισε να μην προχωρήσει τελικά σε αλλαγή του καταστατικού της συνομοσπονδίας, ενώ συζητήθηκε σε κλίμα έντασης και το θέμα της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θα πρέπει να αποσύρει τη διάταξη για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα και την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ.

Όσον αφορά στα άλλα θέματα που θέτουν οι ναυτεργάτες, ο κ. Χαλάς δήλωσε ότι θα πρέπει να είναι τέτοια η θέση της κυβέρνησης, που να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των εργαζομένων ναυτικών...
ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: