24.4.12

ΕΕ: Νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της επαγγελματικής αποκατάστασης νέων...


Εκστρατεία με τίτλο “We mean business”, με σκοπό την ενθάρρυνση των εταιριών για την πρόσληψη νέων, εγκαινίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στόχος να βοηθηθούν οι νέοι να αποκτήσουν μια αρχική εμπειρία σαν ασκούμενοι και με μια πρακτική άσκηση να μπορέσουν να πετύχουν την... καλύτερη μετάβασή τους μετά την εκπαίδευση και την κατάρτιση, στην εξεύρεση μια πρώτης καλής θέσης εργασίας.

Η Ανδρούλα Βασιλείου, αρμόδια Επίτροπος Εκπαίδευσης Πολιτισμού Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι η πρωτοβουλία αυτή της Κομισιόν θα ενισχύσει τις προσπάθειες των κρατών μελών για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων που έχει φτάσει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα σε ορισμένες χώρες της ΕΕ.

Την περίοδο 2012-2013 η Επιτροπή σε μια άλλη πρωτοβουλία της με τίτλο «Ευκαιρίες για νέους», θα ενισχύσει οικονομικά 280.000 συνολικά τοποθετήσεις ασκουμένων στο πλαίσιο των προγραμμάτων Λεονάρντο ντα Βίντσι και Εράσμους για σπουδαστές της επαγγελματικής κατάρτισης και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Από έρευνες της Επιτροπής φαίνεται ότι λίγες εταιρείες γνωρίζουν την δυνατότητα πρόσληψης ασκουμένου στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος. Το 2012 τουλάχιστον 130.000 νέοι θα λάβουν ενίσχυση για άσκηση σε θέση εργασίας στο εξωτερικό, ενώ το 2013 θα φτάσουν τις 150.000.

Στον ιστότοπο με τίτλο το όνομα της εκστρατείας “We mean business”, μπορούν να πάρουν πληροφορίες και οι έλληνες ενδιαφερόμενοι να κάνουν «stage» σε εταιρείες του εξωτερικού...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: