1.4.12

Λαυρεντιάδης> Ψευδέστατο και συκοφαντικό το ρεπορτάζ της Γ. Παπαδάκου...



kourdistoportocali.com

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Λ. Λαυρεντιάδης σχετικά με δημοσίευμα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha που αφορούσε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το...

ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το σταθμό στις 30 Μαρτίου σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Λ. Λαυρεντιάδη "έγινε με κατάφωτη παραβίαση του νόμου και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αφού ουδέποτε ρωτήθηκα για τα στοιχεία που περιείχε".

Τονίζεται ακόμη ότι το ρεπορτάζ "είναι ψευδέστατο και συκοφαντικό καθώς τα ποσά που αναφέρθηκαν δημιουργούν ψευδείς και παραπλανητικές εντυπώσεις".

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Στο κεντρικό δελτίο του ALPHA στις 30-3-2012 μεταδόθηκε ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου που αφορούσε τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες. Το ρεπορτάζ αυτό έγινε με κατάφωρη παράβαση του νόμου και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αφού ουδέποτε ρωτήθηκα για τα στοιχεία που περιείχε. Έτσι, το εν λόγω ρεπορτάζ όχι μόνο δεν εμπεριείχε διασταυρωμένη πληροφόρηση, αλλά κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας αποδόθηκε σε «διαρροές» από μέλη της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και ανήκει στην αρμοδιότητα του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, το οποίο πρέπει να επέμβει.

Το ρεπορτάζ είναι ψευδέστατο και συκοφαντικό καθώς τα ποσά που αναφέρθηκαν δημιουργούν ψευδείς και παραπλανητικές εντυπώσεις. Η δικαστική εκκρεμότητα σε ότι με αφορά ουδεμία σχέση έχει με τα υπέρογκα ποσά που αναφέρθηκαν.

Κατά συνέπεια, το ρεπορτάζ του ALPHA είναι παντελώς ανυπόστατο, καθώς δεν θέλω να πιστέψω ότι όργανα δημοσίων αρχών έχουν παραβιάσει το νόμο και έχουν πει ψέματα. Πρόκειται για κατευθυνόμενο ρεπορτάζ που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα επιχειρώντας να προκαταλάβει και να εκβιάσει αποφάνσεις δικαστικών οργάνων.

Προδίδει δε την προσπάθεια εξόντωσής μου από συγκεκριμένα πολιτικά, τραπεζικά, επιχειρηματικά, εποπτικά και εκδοτικά συμφέροντα. Όλα αυτά τα έχω καταγγείλει με συνέντευξή μου στην κυριακάτικη εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα» και επιβεβαιώνονται στο ακέραιο οι καταγγελίες μου.

Στην ίδια συνέντευξη, με ρώτησαν να πω ονόματα και απάντησα πως θα τα πω όπου πρέπει, όταν πρέπει και στον χρόνο που εγώ θα το κρίνω. Μάλλον δεν θα προλάβω. Άρχισαν να φανερώνονται μόνοι τους.

Σε κάθε περίπτωση, έναντι όλων, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου".


Δεν υπάρχουν σχόλια: