9.4.12

«Να αποφεύγετε τους μαύρους»! ...


Απόλυση δημοσιογράφου για ρατσιστικό άρθρο στο Taki’s Magazine του ελληνοαμερικανού Τάκη Θεοδωρακόπουλου...
Ένα από τα πιο γνωστά περιοδικά της αμερικανικής δεξιάς, το National Review, απέλυσε τον προβεβλημένο συνεργάτη του Τζον Ντέρμπισαϊρ για... ρατσιστικό άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο Taki’s Magazine του ελληνοαμερικανού Τάκη Θεοδωρακόπουλου, γνωστού στη χώρα για τις αντισημιτικές και ακραία συντηρητικές απόψεις του.

Στο εξωφρενικό άρθρο του , ο Ντέρμπισαϊρ απευθύνεται στα παιδιά του με μια σειρά συμβουλών όπως να αποφεύγουν τους μαύρους για τη δική τους προστασία, να είναι καχύποπτα απέναντι στους μαύρους πολιτικούς και να δεχθούν ότι οι λευκοί άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι.

Αφορμή για το ρατσιστικό παραλήρημα είναι φυσικά η υπόθεση της δολοφονίας του νεαρού μαύρου Τρέιβον Μάρτιν στη Φλόριντα που εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις στη χώρα.

Το National Review αν και δεν είχε καμία ευθύνη για το συγκεκριμένο άρθρο θεώρησε ότι ο Ντέρμπισαϊρ ήταν τόσο στενά συνδεδεμένος με το περιοδικό που το «εκτός ορίων, ρυπαρό και αδικαιολόγητο» κείμενο του ήταν στην πραγματικότητα η επιστολή παραίτησης του...


enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: