10.4.12

Ο υπουργός Επικρατείας θα αποφασίσει για τις άδειες των καναλιών...


Στα χέρια του υπουργού Επικρατείας και όχι στις δυνατότητες της τεχνολογίας η μελλοντική αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών (πάροχων περιεχομένου) και συνδρομητική δικτύων στο μακρινό Καλοκαίρι του 2013. Έτσι μετά από... δημόσια διαβούλευση και την έκφραση γνώμης από το ΕΣΡ ο εκάστοτε υπουργός επικρατείας θα καθορίζει τον αριθμό των αδειών παρόχου περιεχομένου ανά κατηγορία λήψης (ελεύθερης ή συνδρομητικής), εμβέλειας (εθνική ή περιφερειακή ) και χαρακτήρα του προγράμματος (ενημερωτικός ή μη ενημερωτικός).

Οι προκηρύξεις από το Ε.Σ.Ρ. είναι δυνατόν να εκδίδονται ξεχωριστά ανά κατηγορία αδειών ενώ η αδειοδότηση επί του περιεχομένου θα γίνεται με βάση 3 βασικά κριτήρια, αν και ο εκάστοτε υπουργός μπορεί να τα εξειδικεύει ή να δίνει ειδικό βάρος σε ορισμένα από αυτά . Τα κριτήρια είναι της οικονομικής βιωσιμότητας για την οποία λαμβάνονται υπόψη η οικονομική κατάσταση του υποψηφίου και το επιχειρησιακό του σχέδιο. Το δεύτερο κριτήριο είναι της πληρότητας του προτεινόμενου προγράμματος, για την οποία λαμβάνονται υπόψη η ποικιλία και η ποιότητα, συνεκτιμώμενης και της σχετικής εμπειρίας (περιλαμβανομένης και της σχετικής εμπειρίας για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεοπτική ευρυεκπομπή), το ύψος της επένδυσης σε πρόγραμμα, και η δομή του. Το τρίτο είναι αυτό του απασχολούμενου προσωπικού.

Οι σταθμοί θα πρέπει να καταθέσουν νέα δικαιολογητικά και φυσικά να πληρώσουν νέο παράβολο συμμετοχής, αν και έχουν καταβάλει χρήματα στο παρελθόν χωρίς να τους επιστραφούν αφού δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η διαδικασία Το ύψους του παραβόλου καθορίζεται από το ΕΣΡ, μετά το πέρας
της διαγωνιστικής διαδικασίας , καταρτίζει πίνακα στον οποίο, με
βάση τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν, κατατάσσονται κατά σειρά
οι υποψήφιοι, ανάλογα με την κατηγορία για την οποία αιτήθηκαν
τη χορήγηση άδειας. Οι άδειες παροχής περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης χορηγούνται από το Ε.Σ.Ρ. στους συμμετέχοντες στη διαγωνιστική διαδικασία, σύμφωνα με τη σειρά κατάταξής τους.

Ο δεύτερος υπουργός που θα έχει ισχύ θα είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει τις υποδομές. Με κοινή απόφαση των υπουργών επικρατείας και υποδομών, χωρίς διαβούλευση καθορίζεται ο τελικός Χάρτης Συχνοτήτων της ψηφιακής τηλεόρασης, περιλαμβάνοντας τις ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές εκπομπής που πρέπει να πληρούν οι πάροχοι δικτύου, συμπεριλαμβανομένης και
της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., κ.α.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: