7.4.12

Διαμαντοπούλου: Αναγνώρισε ότι οι ναυτικοί έχουν δίκιο σε πολλά από τα αιτήματά τους...


Πρόσκληση για νέα συνάντηση με την ΠΝΟ...
Κάλεσμα για νέα συνάντηση απηύθυνε προς τους εκπροσώπους της ΠΝΟ η υπουργός Ανάπτυξης, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή».

Μιλώντας ... σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, το Σάββατο, η υπουργός επανέλαβε ότι στο διάλογο με την Ομοσπονδία, προσήλθαν η ίδια μαζί με τους Ανδρέα Λοβέρδο (Υγείας) και Γιώργο Κουτρουμάνη (Εργασίας) και κατατέθηκαν εκ νέου γραπτώς οι προτάσεις των συναρμόδιων υπουργείων.

Σχετικά με τον Οίκο Ναύτου, είπε ότι ο κ. Λοβέρδος έχει καλέσει από την πλευρά του σε νέα συνάντηση τους ναυτεργάτες, τη Μεγάλη Δευτέρα.

Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι διατεθειμένη να εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου, «μέχρι τελικής πτώσεως» όπως υπογράμμισε, όμως η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να υποστηρίξει με κάθε τρόπο το δημόσιο συμφέρον.

Αναγνώρισε ότι οι ναυτεργάτες έχουν σε πολλά θέματα δίκιο, όπως επίσης και το γεγονός ότι κακώς η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ κατήργησε το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Είδα τα θέματα σε βάθος και πιστεύω ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει εκ νέου το υπουργείο» τόνισε, εξηγώντας όμως ότι αιχμή του δόρατος πρέπει να είναι η εμπορική ναυτιλία και οι επενδύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι ναυτεργάτες έχουν προκηρύξει απεργία για τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη.

Μεταξύ των αιτημάτων της Ομοσπονδίας είναι η απόσυρση της διάταξης για άρση του καμποτάζ -η οποία ψηφίστηκε στη Ολομέλεια την Πέμπτη- και η μη ένταξη του Οίκου Ναύτου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Έκκληση να μην γίνει η απεργία τη Μεγάλη Εβδομάδα έκανε το Σάββατο και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ κυρία Φώφη Γεννηματά.

«Οι ακτοπλοϊκές γραμμές πρέπει να μείνουν ανοιχτές. Μια απεργία μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τη νησιωτική Ελλάδα και τον τουρισμό» τόνισε, μεταξύ άλλων...

ΒΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: