5.4.12

Μ. Βορίδης: Ουφ!...


Ανδρέας Πετρουλάκης

Ομολογώ ότι η περίπτωσή του με είχε ανησυχήσει. Για μεγάλο διάστημα είχα τον φόβο ότι πιθανόν να συγκέντρωνε χαρίσματα ηγέτη, σε έναν πολιτικό χώρο μάλιστα με κραυγαλέα ένδεια πολιτικού προσωπικού. Έτσι έβλεπα ότι ... ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος στο άμεσο μέλλον να ηγηθεί της Δεξιάς ο κ. Βορίδης.

Στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ήταν μετρημένος και διαλλακτικός και κυρίως είχε αυτόν τον, περιζήτητο στον μέσο όρο, κοινό νου. Είχε αυτοέλεγχο, ήταν υπομονετικός συνομιλητής και διέθετε ένα αμυδρά υπεροπτικό ύφος που τον βοηθούσε να κερδίζει τις εντυπώσεις από τους περισσότερους συνομιλητές του, που ακόμα πιστεύουν ότι επικρατεί στην τηλεόραση όποιος δεν αφήνει τον άλλον να μιλήσει.

Στο Λάος, όπως ήταν φυσικό, μέσα σε ένα τυχαίο κοινοβουλευτικό συνονθύλευμα με έναν γραφικό αρχηγό, καταύγαζε. Τις φορές που χρειάστηκε να αντιπαρατεθεί δημοσίως με τον κ. Καρατζαφέρη είχε την υπαινικτική μεγαθυμία του συγκαταβατικού απέναντι στον υποδεέστερο έξαλλο. Κοινή πεποίθηση ήταν ότι έκανε το αγροτικό του μέχρι να πάρει προαγωγή για το μεγάλο κόμμα της Δεξιάς. Και ευτυχώς αυτό έγινε εγκαίρως.

Στο μικρό διάστημα που ο Μάκης Βορίδης βρέθηκε στο πολιτικό προσκήνιο πρόλαβε: να αποσύρει το νομοσχέδιο για τα ταξί του Ραγκούση και να φέρει εκείνο του Λυμπερόπουλου. Να κάνει μαζικούς διορισμούς ένα μήνα πριν τις εκλογές στα ΕΛΤΑ και αφού διαλαλήσει ότι ήσαν απαραίτητοι και σύννομοι, να τους κάνει γαργάρα όταν πήρε την εντολή της Συγγρού. (Ο Σαμαράς δεν είναι Καρατζαφέρης). Να κάνει αναδρομικές επαναπροσλήψεις των πιλότων της πρώην Ολυμπιακής (σε ένα κράτος που δεν διαθέτει πια αεροπλάνα να τους βάλει) καθώς και των υπεραρίθμων σε ΚΤΕΟ και Μετρό που είχαν αποχωρήσει με τα εφάπαξ τους. Να κάνει νέα γαργάρα την προκλητική τροπολογία για την προστασία των βυτιοφορέων αλλά να έχει δώσει και το μήνυμα σε όλους αυτούς. Εγώ είμαι εδώ για σας, θυμηθείτε με στις εκλογές.

Νομίζω μπορούμε να ησυχάσουμε. Άλλος ένας παλαιοκομματικός που δεν είχε μέχρι τώρα την ευκαιρία να ξεδιπλώσει τα προσόντα του. Με έφεση στην εξυπηρέτηση συμφερόντων και συντεχνιών, που εδοξάσθη κρυπτόμενος πίσω από τη φλυαρία των πάνελ. Αλλά ευτυχώς, Αρχή άνδρα δείκνυσι και όχι οθόνη. Με διορισμούς εκλέγεσαι άνετα βουλευτής, ορκίζεσαι συχνά υπουργός, ποτέ δεν γίνεσαι ηγέτης. Από τον παλαιό ακροδεξιό τραμπούκο (ακτιβιστής της δεξιάς είναι ο ευφημισμός που προτιμά) δεν κινδυνεύουμε.

protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: