11.4.12

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων ανακοινώνει το ΠΑΣΟΚ...


Η αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών έχει αρχίσει, καθώς σήμερα, Μ.Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αναμένεται να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών -πιθανότατα στις 6 Μαΐου.

Στο... πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να παρουσιάσει προς επικύρωση στο Εθνικό Συμβούλιο περίπου το 80% των υποψηφιοτήτων. Ανανέωση σε ποσοστό 60% έχει επιτευχθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στα ψηφοδέλτια της Θεσσαλονίκης που είναι και η πολιτική έδρα του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Σύμφωνα με Τα Νέα, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις πράσινες λίστες θα συμπεριληφθούν οι Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου και μάλιστα στις περιφέρειες που οι ίδιοι επιθυμούν.

Υπέρ της συμμετοχής των κ. Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου τάσσονται δύο κορυφαία στελέχη του Κινήματος, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Δημήτρης Ρέππας.

«Δεν τίθεται, κατά τη δική μου προσωπική άποψη, θέμα για οποιονδήποτε. Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε στρατεύεται για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, η συμβολή του είναι καλοδεχούμενη και πρέπει να αξιοποιηθεί» δήλωσε ο Δημ.Ρέππας.

«Ο λαός πρέπει να τους κρίνει και αυτούς και όλους μας» ήταν η δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου.

Τη Μ.Τρίτη ο Γ.Ραγκούσης χαρακτήρισε ανυπόστατες τις κατηγορίες για εκτροχιασμό των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007 - 2009 που φέρεται να δέχτηκε σε κλειστή κομματική σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

Σε απάντησή του ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι δεν ήταν γραμματέας του Κινήματος κατά την προεκλογική περίοδο του 2007 και ότι «η προεκλογική καμπάνια του 2009 ήταν με διαφορά η καμπάνια με το χαμηλότερο κόστος από κάθε προηγούμενη».

Επίσης, υποστήριξε ότι «τουλάχιστον κατά την περίοδο της δικής μου θητείας, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμία απολύτως αρμοδιότητα, καμία ανάμειξη στη διαχείριση των οικονομικών του Κινήματος, ούτε καν ελάμβανε γνώση των εσόδων και των εξόδων του. Απόδειξη γι’ αυτό, είναι ότι δεν υπάρχει κανένα τιμολόγιο πληρωμής ή καμία απόδειξη είσπραξης που να φέρει την υπογραφή μου».

Όσον αφορά στη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, ο Γ.Ραγκούσης δήλωσε στη ΝΕΤ: «Εγώ θα περιμένω τις αποφάσεις των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, τις τελικές αποφάσεις που αύριο (Μ.Τετάρτη) θα γνωστοποιηθούν και σε κάθε περίπτωση εδώ είμαστε».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: