28.4.12

Αντίο... με νταμπλ!...


Είναι μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή η σημερινή μέρα.

Μία μέρα που σίγουρα την περιμένουν πώς και πώς οι «ερυθρόλευκοι».

Η κατάκτηση του νταμπλ είναι τεράστιο δέλεαρ, όπως τεράστιο κίνητρο έχουν και οι... παίκτες του Ατρομήτου, καθώς θέλουν να συνδέσουν το όνομά τους με τον πρώτο τίτλο που θα κατακτήσει στην ιστορία της η ομάδα του Περιστερίου.

Επιστρέφοντας όμως στα του Ολυμπιακού, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το κλίμα που έβγαινε τις τελευταίες μέρες από το Ρέντη ήταν ότι «όλοι μας θεωρούν φαβορί, το ξέρουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα, αλλά αυτό δεν φτάνει.

Πρέπει να το αποδείξουμε από το πρώτο λεπτό κόντρα σε μία ομάδα που δικαιολογημένα έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει».

Ο Βαλβέρδε χθες δεν θέλησε να πει το παραμικρό στους παίκτες του. Προφανώς τους το φυλάει για έκπληξη σήμερα στο Ρέντη.

Εκεί όπου θα τους δείξει και βίντεο από τον τρόπο παιχνιδιού του Ατρομήτου.

Το θέμα όμως είναι ότι η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ρέντη το μεσημέρι της Πέμπτης λειτούργησε θετικά ως προς το να καταλάβουν άπαντες οι ποδοσφαιριστές, ότι ναι μεν δεν έρχεται η καταστροφή από μία πιθανή απώλεια Κυπέλλου, αλλά οφείλουν πρώτα απ' όλα στον κόσμο που πλήρωσε το εισιτήριό του σε μία τόσο δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, να παίξουν όπως πρέπει και να τον στείλουν χαρούμενο στο σπίτι του.

Όσο για τα αγωνιστικά πλάνα του «Τσινγκούρι», αυτό που διέρρεε από τις προπονήσεις ήταν ότι τελικά ο Χολέμπας κερδίζει στο «νήμα» τον Μαρκάνο για το αριστερό άκρο της άμυνας. Κι αυτό έχει να κάνει με το εξής σκεπτικό.

Ο Βαλβέρδε θέλει επιθετικότητα και από τα μπακ. Ο Χολέμπας έχει αποδείξει ότι το «έχει». Άλλωστε στους αγώνες του Champions League έπαιξε και αριστερό εξτρέμ. Χθες μάλιστα κάποια στιγμή στο δίτερμα δοκίμασε τετράδα με Τοροσίδη, Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Χολέμπας.

Ο Κάρολ θα είναι κάτω από τα δοκάρια και η τριάδα στη μεσαία γραμμή αναμένεται να αποτελείται από τους Ορμπάιθ, Μανιάτη και πιθανότατα τον Μακούν αντί του Φουστέρ. Ειδικά για τους δύο τελευταίους δεν δείχνει να έχει κατασταλάξει ακόμα.

Για την επιθετική τριάδα ούτε λόγος. Οι Αμπντούν, Μιραλάς και Τζιμπούρ θα πάρουν φανέλα βασικού.

Με τον ιδανικότερο τρόπο λοιπόν θέλει να τελειώσει ο Ολυμπιακός τη χρονιά. Αυτό έλεγε ο Βαλβέρδε χθες στο Ρέντη στους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων» και αυτό θα πει σήμερα στους παίκτες.

Ο ίδιος ο «Τσινγκούρι» έχει πει ότι δεν έχει στο μυαλό του ότι πρόκειται για το τελευταίο του παιχνίδι.

Όμως στο πίσω μέρος του μυαλού του σίγουρα στριφογυρίζει η ιδέα ότι θέλει να αποχαιρετήσει τον κόσμο του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του νταμπλ.

Όπως τον Μάιο του 2009, μετά τον ανεπανάληπτο τελικό με την ΑΕΚ.
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: