14.4.12

Στο «φουλ» οι μηχανές του ΠΑΣΟΚ ...



Στο «φουλ» θα βάλει τις μηχανές το ΠΑΣΟΚ από τη Δευτέρα κιόλας του Πάσχα, οπότε και επιστρέφει από το τριήμερο «διάλειμμα» του για να εορτάσει τις ημέρες του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος. Εκείνος, θα ... σηκώσει στις πλάτες του και το μεγαλύτερο κομμάτι της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος.

Τα σοβαρά προβλήματα που καλούνται να λύσουν στην Ιπποκράτους, ακούνε κυρίως στις μεγάλες διαρροές που παρατηρούνται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ τόσο προς τα αριστερά και ιδιαιτέρως προς την Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη και τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο όμως και προς τα δεξιά, ακόμα και τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου ή και... την Χρυσή Αυγή(!). Εξού και οι συνεχείς αναφορές του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η Βουλή δεν πρέπει να γίνει χώρος υποδοχής των νοσταλγών του φασισμού και του ναζισμού...

Αντιστοίχως, μεγάλο πρόβλημα συνιστά η αδυναμία παρουσίασης ισχυρών ψηφοδελτίων, με τα κενά να μην έχουν καλυφθεί ακόμη και τον διαλυμένο κομματικό μηχανισμό να αναζητά στελέχη πρόθυμα να συμμετάσχουν, με τον κίνδυνο αφενός να μην εκλεγούν, αφετέρου να δεχθούν επιθέσεις από τους πολίτες για τα επαχθή μέτρα της διετίας Παπανδρέου. Για τον λόγο αυτό, δεν είναι λίγοι και οι στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, που βρέθηκαν φέτος στην Θεσσαλονίκη για να γιορτάσουν μαζί του το Πάσχα, στην πραγματικότητα όμως για να μην ατονήσει ο προγραμματισμός του κόμματος για τις επόμενες ημέρες, μια και «οι εκλογές είναι κοντά», όπως λένε.

Παράλληλα, ακόμα και αυτές τις ημέρες δεν παύουν να αναζητούν τα «ηχηρά» ονόματα που θα τους λύσουν τα χέρια στα ψηφοδέλτια, πόσο μάλλον σε αυτά της Θεσσαλονίκης, που έχουν και κάποιον συμβολισμό ως η ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά πάντως, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να «ανεβάσει» στροφές, με τα πρώτα προεκλογικά σποτ να δίνονται σταδιακά στη δημοσιότητα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ετοιμάζει την βαλίτσα του για να οργώσει την Ελλάδα, λέγοντας «αλήθεια», όπως επιμένει το ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζει ως μόνη λύση στην παρούσα συγκυρία. Παράλληλα, θα θέτει ολοένα και ισχυρότερα διλήμματα στους πολίτες, θέλοντας να πείσει πως τόσο εκείνος όσο και το κόμμα του είναι σε θέση να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση, επιμένοντας πάντως και σε ευρύτερες συναινέσεις που φέρονται να αναζητούν ακόμα και αν πετύχουν τον στόχο τους για πρωτιά.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: