6.4.12

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται στην "Εξέδρα" ...


Νέες κωμικοτραγικές καταστάσεις έλαβαν χώρα σήμερα στην εφημερίδα «Εξέδρα», η οποία δεν κυκλοφορεί από τις 19 Μαρτίου αλλά επισήμως δεν έχει κλείσει.

Και αναφέρουμε την...

εν λόγω λεπτομέρεια καθώς οι εργαζόμενοι, που και απλήρωτοι επί τρίμηνο είναι και αποζημιώσεις δεν έχουν λάβει, βρίσκονται τυπικά σε επίσχεση εργασίας. Κι όμως σήμερα βρήκαν τα γραφεία κλειδαμπαρωμένα.

Περίπου 40 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κτιρίου, καλώντας και την αστυνομία και ενημερώνοντας την ΕΣΗΕΑ και άλλες δημοσιογραφικές οργανώσεις καθώς κάτι τέτοιο ήταν παράνομο. Εντέλει αφίχθησαν και αστυνομικές δυνάμεις αλλά και ο πρόεδρος της Ενωσης Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Αθηνών (ΕΤΗΠΤΑ) Γιώργος Μυλωνάς και η δικηγόρος Κατερίνα Φλίνου ενώ λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε και ο εκδότης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης.

Ο Ανδρουλιδάκης επιδόθηκε σε μια ασύλληπτη φαρσοκωμωδία. Αρχικά κατηγόρησε τους εργαζομένους για κλοπή υπολογιστών (!), κάτι που αργότερα ο ίδιος αναίρεσε, παραδεχόμενος πως οιοσδήποτε θα μπορούσε να είχε κάνει την εν λόγω ενέργεια αφού τα γραφεία ήταν αφύλαχτα.

Κατόπιν, ερωτούμενος σχετικά από Μυλωνά και Φλίνου, είπε πως η εφημερίδα έχει αναστείλει την έκδοσή της και απλώς δεν το έχει ανακοινώσει (!), επιμένοντας να μην επιτρέπει την είσοδο των εργαζομένων στον 7ο όροφο για την προγραμματισμένη συνέλευσή τους, επαναλαμβάνοντας το προαναφερθέν έωλο επιχείρημα.

Στα ερωτήματα των εργαζομένων για την εξόφλησή τους, είπε πάνω από δέκα φορές πως ως την προσεχή Τετάρτη θα λάβουν και τα οφειλόμενα και τις αποζημιώσεις και τα χαρτιά των απολύσεων τους.

Για να γίνουμε κατανοητοί, οι εργαζόμενοι της «Εξέδρας» δεν έχουν λάβει από την εταιρεία RATE NEWS Α.Ε. κανένα επίσημο έγγραφο πληρωμών ή απόλυσης και ούτε καν σε ταμείο ανεργίας δεν μπορούν να εγγραφούν!

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων μετέβη κατόπιν στην ΕΣΗΕΑ όπου έκανε ενημέρωση του τι διαδραματίστηκε σήμερα. Και φυσικά ουδείς εξ αυτών πιστεύει άλλη μια υπόσχεση του Ανδρουλιδάκη για εξόφληση των χρεών, καθώς η εν λόγω… κασέτα «παίζει» από τα τέλη Ιανουαρίου!

Το παράδοξο είναι ότι την ίδια στιγμή, στα «κλειδωμένα» γραφεία, υπάρχει προσωπικό που προετοιμάζει την έκδοση του κυριακάτικου πολιτικού φύλλο που σχεδιάζει ο Ανδρουλιδάκης!


Γράφει ο… Press@κιας (κατά κόσμον Νίκος Μποζιονέλος)


*** Οι φωτογραφίες είναι από τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα.



















soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: