5.4.12

«ΝΑΙ στη δική μας αγορά - Γιατί ψωνίζω ποιοτικά και φθηνά» ...


Το νέο πρόγραμμα προβολής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης...
Ξεκίνησε από τις 31 Μαρτίου το νέο πρόγραμμα προβολής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «ΝΑΙ στη δική μας αγορά - Γιατί ψωνίζω ποιοτικά και φθηνά» με στόχο τη στήριξη των τοπικών αγορών και των επαγγελματιών του ..
νομού Θεσσαλονίκης εν όψει των εορτών του Πάσχα, αλλά και γενικότερα. Η καμπάνια σε ...

αυτή τη φάση θα ολοκληρωθεί το Μεγάλο Σάββατο 14 Απριλίου.
Το διαφημιστικό πρόγραμμα προτείνει στους καταναλωτές να προτιμούν και να εμπιστεύονται για τις αγορές τους τα καταστήματα της πόλης και της γειτονιάς τους, γιατί όλο το χρόνο είναι δίπλα τους και με προσφορές και με καλύτερες τιμές.
Στα μηνύματα που περνάει η νέα καμπάνια λέει: «Εμπιστευόμαστε τον επαγγελματία της τοπικής μας αγοράς, γιατί ο επαγγελματίας του τόπου μας, δεν είναι ένα...barcode και μια...ταμειακή μηχανή (!), αλλά ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ: ο φίλος, ο γείτονας, ο γνωστός μας, που πάντα πρόθυμα όλο το χρόνο, μας εξυπηρετεί καλύτερα και φθηνότερα".
Στο πρόγραμμα προβολής «ΝΑΙ στη δική μας αγορά» περιλαμβάνονται ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτς, καταχωρήσεις στον Τύπο και στα κοινωνικά δίκτυα, τοποθέτηση αφισών στα εμπορικά καταστήματα και στα αστικά λεωφορεία, καθώς και εφαρμογές στο διαδίκτυο (group στο facebook και blogspots).
Ειδικότερα στο διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα για την ενεργοποίηση και συμμετοχή κοινού και ιδιαίτερα των νέων καταναλωτών στο blog (https://eethgr.blogspot.com) που δημιουργήθηκε ειδικά για την καμπάνια, καθώς επίσης και στο αντίστοιχο profile στο facebook (www.facebook.com/eethgr). Ήδη από το πρώτο 24ωρο της λειτουργίας τους οι ηλεκτρονικοί επισκέπτες του blog ξεπέρασαν τους 200 και αντίστοιχα στο facebook οι φίλοι ξεπέρασαν τους 1.100, γεγονός που σηματοδοτεί το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού στη νέα αυτή προσπάθεια επικοινωνίας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Επίσης, στο διαδίκτυο το πρόγραμμα προβολής «ΝΑΙ στη δική μας αγορά» εμφανίζεται και στα blog "zougla.gr" και "agelioforos.gr" μέσα από τα οποία περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες είδαν την διαφήμιση του Επιμελητηρίου και στη συνέχεια πολλοί από αυτούς επισκέφθηκαν το blog.
Την καμπάνια ανέλαβε μετά από διαγωνιστική διαδικασία η διαφημιστική εταιρία «Live Press».

Δήλωση Ζορπίδη

Μιλώντας για το θέμα της πώλησης προϊόντων από παραγωγούς σε υπαίθριους χώρους (πατάτες κ.λπ.) ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης σημειώνει:
«Η ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να δώσει δεκαετίες τώρα λύσεις στις στρεβλώσεις της αγοράς οδήγησε παραγωγούς, επαγγελματίες και καταναλωτές σε ακραία φαινόμενα ισοπέδωσης και οικονομικού κανιβαλισμού.
Οι παραγωγοί, απόλυτα δικαιολογημένοι, πιεσμένοι δεκαετίες τώρα από την ανικανότητα ελέγχου της αισχροκέρδειας, προσπαθούν να διοχετευθούν στην αγορά τα προϊόντα τους απ’ ευθείας στους καταναλωτές.
Οι καταναλωτές από την πλευρά τους –δικαιολογημένοι κι αυτοί μετά την συρρίκνωση των εισοδημάτων τους και στην προσπάθειά τους να μειώσουν τις οικογενειακές δαπάνες- προτιμούν προϊόντα με χαμηλό τελικό κόστος ενθαρρύνοντας ακόμη περισσότερο τα φαινόμενα του παραεμπορίου.
Οι μικροεπαγγελματίες από την άλλη ισοπεδώνονται από την καθημερινότητα, τα λειτουργικά έξοδα και την υψηλή φορολόγηση και βλέπουν να μειώνεται δραματικά ο κύκλος εργασιών τους.
Στην τριτοκοσμική και εξαθλιωμένη αυτή εικόνα η πολιτεία παραμένει απαθής παρατηρητής, ενθαρρύνοντας πολλές φορές της τακτική του διαίρει και βασίλευσε και ευνοώντας την ενεργοποίηση κοινωνικών αυτοματισμών.
Στο τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι λύση τα κινήματα τύπου «πατάτας». Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι κι έχουν τα ίδια δικαιώματα. Είναι χρέος των αρμοδίων να ελέγξουν τα παράνομα κυκλώματα, να επιβάλλουν τους κανόνες της υγιούς αγοράς και να επαναφέρουν την γαλήνη στον κόσμο.
Στην παρούσα συγκυρία το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους Έλληνες επαγγελματίες. Ήδη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΘ έχουν δεσμευθεί να κάνουν τις οικογενειακές τους προμήθειες από καταστήματα επαγγελματιών, που λειτουργούν στις αγορές του νομού. Ταυτόχρονα, καλούν τους επαγγελματίες να στηρίξουν τους καταναλωτές προσφέροντας ποιοτικά –κατά το δυνατόν ελληνικά- προϊόντα και υπηρεσίες στις καλύτερες δυνατές τιμές.
Στις δύσκολες ημέρες που περνούν η αγορά και η κοινωνία τις λύσεις θα τις δώσουμε μαζί: επαγγελματίες και καταναλωτές. Στηρίζοντας ο ένας τον άλλο»....
http://makpress.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: