16.4.12

Μήνυμα προς την ελληνική δύναμη στο Αφγανιστάν από τον Δ. Αβραμόπουλο


Τις ευχές του προς την ελληνική αποστολή στο Αφγανιστάν απέστειλε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνοντας, με αφορμή την εμπλοκή και Ελλήνων στρατιωτών στις επιθέσεις που δέχτηκαν ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις την Κυριακή του Πάσχα, ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία σας,...

μεριμνούν για την ασφαλή εκπλήρωση της αποστολής τους.

«Η είδηση, ανήμερα την Αγία Ημέρα του Πάσχα, της επίθεσης που δέχθηκαν οι συμμαχικές δυνάμεις και το ελληνικό στρατιωτικό τμήμα στην Καμπούλ», επισημαίνει ο υπουργός «έστρεψε άμεσα τις σκέψεις μας σε όλους εσάς που συμμετέχετε στην ελληνική αποστολή.

» Σας εύχομαι να είστε υγιείς, ασφαλείς και με υψηλό το φρόνημα σας και όταν έλθει η ώρα, να επιστρέψετε στην πατρίδα κοντά στις οικογένειες σας, με την υπερηφάνεια και την αναγνώριση της συμβολής σας στην εμπέδωση της ειρήνης και της Δημοκρατίας στην ευαίσθητη αυτή γωνία του πλανήτη.

» Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία σας, μεριμνούν ώστε η εκπλήρωση της αποστολής σας και η εκεί παραμονή σας να συντελείται κάτω από όρους ασφαλούς διαβίωσης, αλλά και διαρκούς βελτίωσης των εκεί συνθηκών» επισημαίνει ο υπουργός μεταφέροντας τις ευχές του.

Για το ίδιο ζήτημα το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «η εμπλοκή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε μάχες στην Καμπούλ φανερώνει πόσο επιτακτική είναι η άμεση επιστροφή τους στη χώρα» και προσθέτει: «Έως τώρα η συμμετοχή των στρατιωτικών δυνάμεων στα ΝΑΤΟϊκα στρατεύματα κατοχής στο Αφγανιστάν είχε μεγάλο οικονομικό κόστος για το λαό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να του στοιχήσει και σε αίμα»...
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: