4.4.12

Μετά τις γιορτές το πρώτο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα...


Λίγο μετά το Πάσχα δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργήσει στην Αττική το πρώτο κέντρο κράτησης μεταναστών ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οι πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι ο χώρος που έχει...
εγκριθεί για την κατασκευή του βρίσκεται στην Αμυγδαλέζα, σε κοντινή απόσταση από τις σχολές της Αστυνομίας. Η τροπολογία για τη δημιουργία των χώρων κράτησης όμως αποσύρθηκε χθες το βράδυ από τη Βουλή, καθώς θεωρήθηκε εκπρόθεσμη η κατάθεσή της και θα επανακατατεθεί σε άλλο νομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα.

Πριν από μερικές εβδομάδες, τον χώρο στην Αμυγδαλέζα επιθεώρησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανόλης Οθωνας, ενώ εδώ και τρεις ημέρες συνεργεία καθαρίζουν τον χώρο. Η πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκαλεί ήδη τις έντονες αντιδράσεις του Δήμου Αχαρνών, που διεκδικεί εδώ και δυο χρόνια τον συγκεκριμένο χώρο, και όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Σ. Ντούρος, το κράτος δεν έχει πληρώσει ποτέ αποζημίωση για την εκμετάλλευσή του.
Με ξύλα και πέτρες, άλλωστε, υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Νεάπολης Κοζάνης τα συνεργεία που εμφανίστηκαν στην περιοχή για να συνεχίσουν τις εργασίες στον χώρο του πρώην στρατοπέδου του Πεζικού και υποχρέωσαν του υπεύθυνους σε νέα αναστολή των έργων για τη μετατροπή του σε χώρο κράτησης.
Ομως το πράσινο φως για τη δημιουργία του πρώτου κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στη Δυτική Μακεδονία έδωσε ο Δήμος Δεσκάτης Γρεβενών.
Η απόφαση του Δήμου Δεσκάτης ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία (20 ψήφοι υπέρ και μόλις μία κατά) στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ έχει την αποδοχή από το σύνολο σχεδόν των συλλόγων και των φορέων της περιοχής.
«Είδαμε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί όλη την κοινωνία και αποφασίσαμε να μην περιμένουμε να έρθει και στην πόρτα μας. Ταυτόχρονα θέλαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν κωφεύει στα προβλήματα», εξήγησε στα «ΝΕΑ» ο δήμαρχος Δεσκάτης Νίκος Μίγκος. Πάντως, στη θετική εισήγηση της δημοτικής αρχής είχαν βαρύνουσα σημασία τα ανταποδοτικά οφέλη που θα είχε ο δήμος και η ευρύτερη περιοχή, που μαστίζεται από την ανεργία. «Το γεγονός ότι θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 600 νέες θέσεις εργασίας, από αστυφύλακες, άτομα για φύλαξη, καθαριότητα και συντήρηση, είναι κάτι που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, αφού θα αποτελέσει σημαντική οικονομική ένεση για την περιοχή μας», τόνισε...
ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: