25.4.12

Ετοιμάζεται παρέμβαση και στις αποζημιώσεις των απολυμένων;...


Επισήμως, το σενάριο διαψεύδεται σχεδόν μετά βδελυγμίας. Ανεπισήμως, όμως, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες της 6ης Μαΐου - όποια κι αν είναι αυτή - θα κληθεί να... το διαχειριστεί στην πράξη. Ο λόγος αφορά στις αλλαγές που προωθούνται στο κομμάτι των εργασιακών σχέσεων.

Συγκεκριμένα, καλά ενημερωμένες πηγές, υποστηρίζουν ότι στην επόμενη φάση των μεταρρυθμίσεων στον συγκεκριμένο ευαίσθητο χώρο, στο κρεβάτι του Προκρούστη θα μπουν για παράδειγμα οι αποζημιώσεις και το ύψος τους. Πρόκειται για ένα θέμα ταμπού, το οποίο, μέχρι σήμερα, κανείς υπουργός Εργασίας της τελευταίας διετίας, δεν τόλμησε να ακουμπήσει, όμως, φαίνεται ότι έφτασε και η δική του ώρα.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ευθυγράμμιση με τα ισχύοντα στην υπόλοιπη Ευρώπη, σε περίπτωση καταγγελίας συμβάσεων, αλλά δεν δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις. Τουλάχιστον, προς το παρόν.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ό,τι κι αν υπονοείται με αυτή την εναρμόνιση, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι οδεύουμε προς περιορισμό, ο οποίος, αυτή τη στιγμή, είναι άγνωστος πόσος ακριβώς θα είναι. Το πιθανότερο ωστόσο είναι ότι μέσα στο καλοκαίρι θα τον πληροφορηθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: