13.4.12

Αλλαγή φρουράς για τον δικομματισμό στην Μαγνησία;...


ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ μη εκλογής τους αντιμετωπίζουν Καρτάλης και Νάκος...
Με την προεκλογική περίοδο να έχει ξεκινήσει προ πολλού, άσχετα εάν η Βουλή διαλύθηκε επισήμως μόλις την Μ. Τετάρτη, τα πρώτα δείγματα, είτε αυτά προέρχονται από την τοπική κοινωνία και το πώς εκφράζεται, είτε από ινκόγκνιτο δημοσκοπήσεις, μπορούν να...
χαρακτηριστούν τουλάχιστον αποθαρρυντικά για τα δύο -μέχρι πρότινος- μεγάλα κόμματα, εξουσιάς, όπως είχαμε συνηθίσει να τα αποκαλούμε.

Με τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να δοκιμάζονται, όπως ποτέ άλλοτε, βιώνοντας τον απόλυτο πολυκερματισμό τους και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ΔΗΜ.ΑΡ. και Κοινωνική Συμφωνία, να εισπράττουν ολοένα και περισσότερο, από την εν λόγω προεκλογική τάση, η κατάσταση μάλλον τείνει να παγιωθεί, παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα που ακούγονται από όσους ονειρεύονται το περιβόητο πλέον κλίμα πόλωσης, όπως μας επέβαλαν μεταπολιτευτικά να χαρακτηρίζουμε την επιστροφή στο μαντρί.

Η Αριστερά από πλευράς της, έχοντας αρχίσει ήδη να πολώνει επίσης το κλίμα, με ξεκάθαρα ψηφοθυρική κατεύθυνση, τους επόμενους μήνες είναι σίγουρο ότι θα έρθει αντιμέτωπη με τις σαφέστατες ευθύνες που τις αναλογούν, πρωτίστως για την ανικανότητα, αν όχι την άρνηση, συσπείρωσής της, σ' ένα ευρύ αντι-μνημονιακό μέτωπο.

Στην Μαγνησία μας, ελάχιστα είναι αυτά που διαφέρουν, με την επιλογή της μέχρι πρότινος, επί σειρά ετών Βουλευτή Μαγνησίας, Ροδούλας Ζήση, να πολιτευτεί στην Β' Αθήνας, να το αποδεικνύει περίτρανα.

Αποφεύγοντας να κρίνουμε αυτή, την παραπάνω επιλογή, της μη εκλόγιμης (όπως κύκλοι του τοπικού ΠΑΣΟΚ την χαρακτηρίζουν) ούτως ή άλλως στην Μαγνησία Βουλευτή, ακριβώς έτσι, ως μη εκλόγιμοι ή τουλάχιστον αντιμετωπίζοντες σοβαρά το ενδεχόμενο να μην εκλεγούν, εμφανίζονται και οι μέχρι πρότινος Βουλευτές Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης του ΠΑΣΟΚ και Θανάσης Νάκος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Καρτάλης, ενθυμούμενος την Μαγνησία σπανίως, όπως του καταλογίζεται από μεγάλο μέρος των ίδιων των ψηφοφόρων του και με τα όσα συνέβησαν την 25η Μαρτίου να τον έχουν σημαδέψει και ο Θανάσης Νάκος, έχοντας επαναπαυτεί στις δάφνες των υφυπουργοποιήσεών του, όπως επίσης του καταλογίζεται από μεγάλο μέρος των ίδιων των ψηφοφόρων του, απογοητεύοντας, πέραν αυτών και ένα μεγάλο, επίσης παραδοσιακό κομμάτι, ανθρώπων που ασχολούνταν με τα κοινά και είδαν τη Νέα Δημοκρατία και τους εαυτούς τους, να αποκαθηλώνονται στις τελευταίες εκλογές τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυρίως όμως λόγω της συμμετοχής τους στη συγκυβέρνηση του μνημονίου, που οι ψηφοφόροι θεωρούν ότι ξεπούλησε τα όνειρα και το μέλλον αυτών και των παιδιών τους και οι δύο απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από το ενδεχόμενο διατήρησης των εδρών τους.

Αντίθετα, Απόστολος Παπατόλιας και Τζούλια Τσαλίκη, για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και Χρήστος Μπουκώρος για τη Ν.Δ., δείχνουν να κερδίζουν την συμπάθεια κυρίως των παραδοσιακών ψηφοφόρων των δύο κομμάτων, οι οποίοι αναζητούν και στα πρόσωπά τους βρίσκουν επιλογές διεξόδου. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται στις καθημερινές συναντήσεις των τριών τους με μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας της Μαγνησίας.

Εις ότι αφορά τον Γιώργο Σούρλα της Ν.Δ., αν και παλιά καραβάνα, η επιμονή του και η αφοσίωσή του στην διαφάνεια, κυρίως όμως η πάλη του, παρά το γεγονός ότι δεν είναι Βουλευτής, ενάντια στα συμφέροντα, φαίνεται ότι ικανοποιεί τους ψηφοφόρους, ειδικά αυτές τις ημέρες που δοκιμάζεται ιδιαίτερα η αξιοπιστία του κοινοβουλευτισμού...
http://e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: