4.4.12

Γερ. Βουδούρης: Πετάει η μύγα, μπλοκάρουν τα φαρμακεία...


Σε αδυναμίες της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης απέδωσε τα προβλήματα με τη συνταγογράφηση των γενόσημων ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ Γεράσιμος Βουδούρης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι ο προγραμματισμός για τη... συνταγογράφηση δεν ανήκει στο υπουργείο αλλά στην Η.ΔΙ.ΚΑ. που έπρεπε να είχε ετοιμαστεί.

Ο κ. Βουδούρης επανέφερε την πρόταση για μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στο γενόσημο φάρμακο στο 5% προκειμένου να δοθεί κίνητρο στους ασφαλισμένους και αυξηθούν οι πωλήσεις του.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών που σταματούν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έκανε λόγο για ανεξήγητη συμπεριφορά. «Πετάει η μύγα, μπλοκάρουν τα φαρμακεία» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι δεν καταλαβαίνει τις κινητοποιήσεις καθώς έχουν συμφωνήσει με τη συλλογική ηγεσία του κλάδου να λάβουν ένα μέρος των χρημάτων τους την Πέμπτη το πρωί και τη Δευτέρα τα υπόλοιπα. Για τα προηγούμενα - όπως είπε – η ευθύνη ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών.

Μίλησε επίσης για έναν κλάδο ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου έχει καλοπληρωθεί, λαμβάνοντας ένα δισεκατομμύριο ευρώ . Κάποια στιγμή -είπε - πρέπει να πληρωθούν και οι υπόλοιποι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Κούβαρης, μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι «οι αναβολές και οι υποσχέσεις έχουν ένα όριο» και έκανε λόγο για κοροϊδία και αφερεγγυότητα από την πλευρά του κράτους. Σημείωσε ότι δεν είναι ο σκοπός τους να τιμωρήσουν τους ασφαλισμένους και τόνισε ότι πολλά φαρμακεία έχουν βάλει λουκέτο....

Δεν υπάρχουν σχόλια: