23.4.12

Μαριονέτα ήταν ο Καραμανλής στο Ζάππειο!...


Γράφει ο Νίκος Ζαχαριάδης
Μιά τέλεια απομίμιση του πρώην πρωθυπουργού σε κούκλα κουκοθεάτρου, παραβρέθηκε και χειροκροτήθηκε χθες από τους νεοδημοκράτες, στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος.
Σχεδόν κανείς από εκείνους που χειροκρότησαν με ενθουσιασμό ή
έσφιξαν με εγκαρδιότητα το χέρι του Κώστα Καραμανλή κατά τη διάρκεια της χθεσινής «νεοδημοκρατικής γιορτής», δεν κατάλαβε ότι είχε απέναντί του μια κούκλα-σωσία (από αυτές που κινούνται με μεσινέζες δεμένες στα χέρια και τα πόδια) και όχι τον πραγματικό πρώην πρωθυπουργό!
Τόσο τέλεια ήταν η μαριονέτα-ομοίωμα που τη χρησιμοποίησαν οι «κύκλοι» που πρόσκεινται στον πρώην πρόεδρο του κόμματος προκειμένου, αφ’ ενός να μην βάλουν τον ίδιο στον κόπο να υποστεί την πληκτική και κουραστική διαδικασία του «Ζάππειο 3» και αφ’ ετέρου για να αποδείξουν ότι ο ηγέτης της παράταξης αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο, ικανό να προκελέσει τέτοιο ενθουσιασμό στο πλήθος, ώστε να μην καταλάβει κανείς τη διαφορά του με μια κούκλα!
Και πράγματι! Ούτε τα ιστορικά στελέχη της παράταξης, ούτε το πλήθος από ευγνώμονες διορισμένους που τον υποδέχθηκαν έξω, ούτε ακόμα και οι πρώην στενοί του συνεργάτες μπόρεσαν να καταλάβουν τη διαφορά με τον πραγματικό Καραμανλή! Στέλνοντας έτσι σε όλους ένα σαφές μήνυμα ότι ο ηγέτης είναι έτοιμος να επανέλθει στην ενεργό δράση, έστω και μέσω ενός σωσία, αφού κανείς δεν απαιτεί από εκείνον ούτε να μιλάει, ούτε να κινείται ιδιαίτερα. Όπως παλιά....
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)...

Αναρτήθηκε από kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια: