4.4.12

Μπλακ άουτ τα ξημερώματα σε ολόκληρη την Κύπρο...


Προς σταδιακή αποκατάσταση η παροχή ρεύματος...
Λευκωσία: Αποκαθίσταται σταδιακά η παροχή ρεύματος μετά το μπλακ άουτ τα ξημερώματα σε ολόκληρη την Κύπρο. Η διακοπή στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας ξεκίνησε τις 04:45 τα ξημερώματα, όταν τέθηκε εκτός λειτουργίας μια...
από τις μονάδες παραγωγής του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της Δεκέλειας και μια μονάδα ατμού στο σταθμό Μονής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής Ηλεκτρισμού (ΑΗΚ), τη βλάβη στη μονάδα ακολούθησαν αλυσιδωτές διακοπές και βλάβες σε άλλες μονάδες, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει όλο το σύστημα ηλεκτροδότησης και ναλειτουργεί μόνο μία μονάδα της ΑΗΚ.

Από την πρώτη στιγμή η ΑΗΚ και οι αρμόδιες υπηρεσίες τέθηκαν σε συναγερμό και συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού καταβάλουν από την πρώτη στιγμή προσπάθειες για επιδιόρθωση των βλαβών και επαναφορά σε λειτουργία των μονάδων παραγωγής ενέργειας..

Σύμφωνα με τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας το πρόβλημα ήταν «πολύ μεγάλο» και σε παγκύπρια κλίμακα.

Ωστόσο, μετά τις προσπάθειες των συνεργείων της ΑΗΚ, άρχισε σταδιακά λίγο μετά τις 08:00 η παροχή ρεύματος. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Κώστας Γαβριηλίδης, αυτή τη στιγμή είναι σε λειτουργία μια μονάδα στη Μονή και δύο στη Δεκέλεια, είπε, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να συγχρονιστούν οι μονάδες που είναι σε λειτουργία.

«Για κάποιο λόγο μέχρι τώρα δεν καταφέραμε να τις συγχρονίσουμε. Είναι τεχνικό το πρόβλημα και προσπαθούμε το λύσουμε» συνέχισε αναφέροντας ότι είχε μείνει σε λειτουργία στη Δεκέλεια μια μονάδα και αργότερα «καταφέραμε να βάλουμε σε λειτουργία και μια μονάδα εσωτερικής καύσης», ανέφερε.

* Στο μεταξύ, η Αστυνομία προβαίνει σε διευθετήσεις, ώστε να υπάρχουν αστυνομικοί για να ρυθμίζουν την τροχαία κίνηση σε όλα τα φώτα τροχαίας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της παγκύπριας διακοπής στην ηλεκτροδότηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: