22.4.12

ΠΑΣΟΚ: Οι μεγάλες μάχες για τη βουλευτική έδρα...


Το ένα τρίτο των βουλευτών του 2009 θα εκλέξει το ΠΑΣΟΚ στην αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, γεγονός που εξηγεί και τις διαμάχες των συνυποψηφίων. Πολύ περισσότερο που το τοπικό ποσοστό, με το... νέο νόμο Παυλόπουλου, ελάχιστη σημασία έχει σε σχέση με το πανελλαδικό ποσοστό , ενώ στις τετραεδρικές περιφέρειες, αν αναδειχθεί δεύτερο κόμμα, ενδέχεται να μην εκλέξει κανέναν βουλευτή!

Οι μεγάλες διαμάχες, όπως είναι φυσικό, γίνονται στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας, όπου κορυφαία στελέχη και επί χρόνια υπουργοί ενδέχεται να μείνουν εκτός της νέας Βουλής, αλλά και σε μικρότερες περιφέρειες όπου έως σήμερα το ΠΑΣΟΚ είχε μεγάλη δύναμη. Και αυτό την ίδια στιγμή που πολλά ψηφοδέλτια, απλώς συμπληρώθηκαν για να συμπληρωθούν, αφού αξιόλογοι άνθρωποι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν,παρά τις προσπάθειες και του ιδίου του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου. Η άρνηση δεν είχε να κάνει μόνο με τις μηδαμινές πιθανότητες πολλών να εκλεγούν, αλλά και στο ότι τα κομματικά στελέχη βλέπουν πλέον ότι η συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια δεν αρκεί ώστε να διοριστούν μετά διοικητές σε κρατικούς μηχανισμούς όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Β’ ΑΘΗΝΩΝ: Το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει από πέντε μέχρι οκτώ το πολύ έδρες. Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μίμης Ανδρουλάκης φαίνεται να ξεχωρίζουν, ενώ η μεταγραφή του Δημήτρη Ρέππα από την Αρκαδία στη συγκεκριμένη περιφέρεια δημιουργεί νέα δεδομένα αφού ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίζει δυναμική. Σταθερή αξία ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, αλλά και οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Πέτρος Ευθυμίου και Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ τη δική του μάχη δίνει ο Γιάννης Ραγκούσης, όπως και ο Τηλέμαχος Χυτήρης με τον Ερνέστο Χαραλαμπόπουλο. Σίγουρη θεωρείται η ανάδειξη μιας γυναίκας στην οκτάδα με τη Μιλένα Αποστολάκη, τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την Άννα Νταλάρα να δίνουν μάχη, αλλά και την Αθηνά Δρέττα και την Άννα Βερούλη να έχουν τις δικές τους πιθανότητες.
Α’ ΑΘΗΝΩΝ: Η Άννα Διαμαντοπούλου φαίνεται να κάνει δυναμικό φινάλε, ενώ σταθερή αξία παραμένει ο Κώστας Σκανδαλίδης. Ισχυρή παρουσία ο Χρήστος Παπουτσής, ενώ τη δική τους μάχη για τη μία από τις τρεις έδρες θα δώσουν ο Νάσος Αλευράς, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παντελής Οικονόμου. Πολύ αξιόλογη υποψηφιότητα του συγγραφέα Θανάση Χειμωνά και πάντα υπολογίσιμη η Κατερίνα Διαμαντοπούλου.

ΑΤΤΙΚΗ: Το ΠΑΣΟΚ αν πάει καλά θα εκλέξει δύο βουλευτές με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να θεωρείται φαβορί. Ενδιαφέρον έχει η δυναμική που θα αναπτύξει ή όχι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που διεκδικεί σταυρό στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και το τι θα πράξουν ο Παντελής Ασπραδάκης, η Ελισάβετ Γράψα, αλλά και οι πρωτοεμφανιζόμενοι Έλλη Κοκολιού, Αντώνης Λιάρος και Γιάννης Ράπτης. Σταθερή αξία πάντα ο βουλευτής Κώστας Βρεττός.

Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ: Φαβορί για τη μία έδρα που θα εκλέξει το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Καρύδης.

Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ: Τις δύο θέσεις που εκτιμάται ότι θα εκλέξει το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια διεκδικούν οι τρεις νυν βουλευτές Γρηγόρης Νιώτης, Δημήτρης Λιντζέρης και Γιάννης Διαμαντίδης με νέα αξιοπρόσεκτη υποψηφιότητα τον δημοσιογράφο Κυριάκο Μαντούβαλο.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: Το ΠΑΣΟΚ εκτιμάται ότι θα εκλέξει δύο έδρες. Η επαναφορά του Χρήστου Βερελή προκαλεί νευρική κρίση στους υπόλοιπους υποψηφίους, κυρίως στη Σοφία Γιαννακά, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες επιχείρησε και να αποτρέψει τη συμμετοχή του. Ο υφυπουργός Θανάσης Μωραϊτης και ο Ανδρέας Μακρυπίδης διεκδικούν επίσης με αξιώσεις την έδρα, ενώ αξιοπρόσεκτες νέες υποψηφιότητες αυτές του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, στενού συνεργάτη του Ανδρέα Λοβέρδου και του Γιώργου Παππά, παλιού γνωστού ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Ακλόνητο φαβορί ο Κώστας Καρτάλης, ιδίως μετά τον αποκλεισμό του πρώην νομάρχη Απόστολου Παπατώλιου, που δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην περιφέρεια.

Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποψήφιος ως αρχηγός και στο Ηράκλειο, έχει δεσμευτεί ότι θα κρατήσει την έδρα στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει ακόμα δύο στην καλύτερη των περιπτώσεων, το πιθανότερο όμως άλλη μία. Γιάννης Μαγκριώτης, Χρύσα Αράπογλου και Εύα Καϊλή είναι οι βασικοί διεκδικητές, ενώ αξιοπρόσεκτη νέα υποψηφιότητα ο Χρήστος Παπαγεωργίου. Επανέρχεται η πρώην βουλευτής Ευαγγελία Τζαμπάζη, ενώ για πρώτη φορά υποψήφιος και ο παλαιός διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ Γιάννης Γούναρης.

ΔΡΑΜΑ: Τη μία έδρα διεκδικούν οι νυν βουλευτές Χρήστος Αηδόνης και Χαρά Κεφαλίδου, αλλά και η δυναμική υποψηφιότητα του πρώην νομάρχη Λάζαρου Ζουρνατζή.

ΕΒΡΟΣ: Τη μία έδρα διεκδικούν οι Ελένη Τσιαούση (που θεωρείται το φαβορί), ο Γιάννης Ντόλιος και η Όλγα Ρεντάρη - Τέντη.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Ο Θανάσης Οικονόμου – κατά κοινή ομολογία από τους καλύτερους νέους βουλευτές – και ο Χρήστος Παντούλας διεκδικούν την έδρα .

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο πρώην νομάρχης Βασίλης Ιωάννου και ο παλαιός διεθνής διαιτητής Περικλής Βασιλάκης, νυν τηλεκριτικός διαιτησίας , διεκδικούν την έδρα που χηρεύει μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Παπαχρήστου, ενώ αξιοσημείωτη παρουσία είναι η νεαρή Αγνή Σμπόνια.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: