1.4.12

Η Ντόρα κάνει ζημιά στην παράταξη...


parapolitika.gr

Το πρωί η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη, απάντησε αρνητικά στο προσκλητήριο ενότητας που είχε απευθύνει λίγες ώρες νωρίτερα ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της κεντροδεξιάς, Αντώνης Σαμαράς. Δικαίωμά της, όπως δικαίωμά της, ήταν να...

τσαντιστεί και να αποχωρήσει από το κόμμα που την τίμησε, δίνοντας της, αρκετές θέσεις, από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 μέχρι και σήμερα. Επειδή, όμως, η κυρία Μπακογιάννη, με τα όσα είπε προκάλεσε τον κόσμο της παράταξης, κρίναμε σκόπιμο να παραθέσουμε ορισμένες σκόρπιες αλήθειες.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΗ: Η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», αρνήθηκε ότι ανήκει στα στελέχη που πλήγωσαν τη Ν.Δ. Δυστυχώς, για εκείνη η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της παράταξης, έχει διαφορετική άποψη. Θεωρεί, και όχι αδίκως, ότι η Ντόρα, αφού δεν κατάφερε να γίνει αρχηγός της Ν.Δ., προφανώς από γινάτι, προχώρησε στη δημιουργία του δικού της πολιτικού φορέα. Ενός κόμματος που έχει ως στόχο να διεμβολίσει τη Ν.Δ., άρα να της κάνει ζημιά.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: Πριν από τις εσωκομματικές εκλογές, η Ντόρα, βλέποντας ότι δύσκολα θα έχανε –κι’ όμως το κατάφερε-, διαβεβαίωνε τους ψηφοφόρους της Ν.Δ., ότι όποιο κι’ αν ήταν το αποτέλεσμα θα έμενε στο κόμμα. Όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξη των πραγμάτων, εννοούσε ότι θα έμενε στην περίπτωση που θα κέρδιζε την ηγεσία. Απέφυγε, όμως να το πει. Αν και ποσώς ενδιαφέρει, η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», αποδείχθηκε πολιτικά ασυνεπής. Σήμερα, με την στάση και την πολιτική της συμπεριφορά, δημιουργεί πρόβλημα στην παράταξη.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΡΙΤΗ: Μετά τις εσωκομματικές εκλογές όταν ο κ. Σαμαράς, είχε προτείνει στην κυρία Μπακογιάνη, συγκεκριμένο ρόλο στο κομματικό οργανόγραμμα, η ίδια είχε δηλώσει: «απλή στρατιώτης». Τελικά, δεν χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος για να αποκαλυφθεί ότι όχι μόνον δεν πίστευε αυτά που (δημοσίως) έλεγε, αλλά ότι στο πίσω μέρος του μυαλού της, είχε το πώς θα κάνει ζημιά στη Ν.Δ. και στον νέο ηγέτη της.

Επειδή, η πλειοψηφία των αγωνιστών αυτής της παράταξης, μένει σταθερά προσηλωμένη στις αρχές και τις αξίες του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, οφείλει να γνωρίζει, ότι οι νεοδημοκράτεες δεν ακολούθησαν ούτε τον Κωστή Στεφανόπουλο στη ΔΗΑΝΑ, ούτε τον Αντώνη Σαμαρά στην «Πολιτική Άνοιξη», ούτε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο ΚΕΠ, ούτε προτίθεται να ακολουθήσουν την ίδια, στην «Δημοκρατική Συμμαχία». Υπάρχει ένας κόσμος, που δίνει αγώνες διαχρονικά και με ανιδιοτέλεια μάχες στα χαρακώματα, χωρίς μάλιστα, να περιμένει να γίνει βουλευτής, δήμαρχος, υπουργός ή πρόεδρος του κόμματος. Και, αυτός ο κόσμος θεωρεί ότι η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, σε μια κρίσιμη στιγμή για την παράταξη και τον τόπο, λειτουργεί ως πολιτικό ανάχωμα για να μπορέσουν να ευνοηθούν οι δυνάμεις που δεν θέλουν τη Ν.Δ., ισχυρή.

Δυστυχώς, όμως, η κυρία Μπακογιάννη, επιμένει να μην λαμβάνει τα μηνύματα της κοινωνίας. Θεωρεί, όπως θεωρούσε και στις εσωκομματικές εκλογές του 2009, ότι ο κόσμος της «χρωστάει», τότε να την κάνει αρχηγό της Ν.Δ., και σήμερα, να της δώσει το διαβατήριο εισόδου στη Βουλή. Ευτυχώς, η κοινωνία των πολιτών, δείχνει να έχει διαφορετική άποψη. Όπως, προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, είναι αποφασισμένη αντί του διαβατηρίου για την είσοδο στη Βουλή, να της δώσει το χαρτί της πολιτικής συνταξιοδότησης.


Υ.Γ.: Οι νεοδημοκράτες και κόσμος της παράταξης γνωρίζουν ότι η Ντόρα και οι συν αυτών, επενδύουν πολιτικά στην ήττα της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά, ευελπιστώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δρομολογήσει εξελίξεις, που θα τους φέρουν ξανά πίσω…

Δεν υπάρχουν σχόλια: