20.4.12

«Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας»...


Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους από την επόμενη εβδομάδα είναι οι κάτοικοι της Αμυγδαλέζας. Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι... το πρώτο κέντρο κράτησης μεταναστών θα λειτουργήσει στην Αμυγδαλέζα οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Μέχρι σήμερα θα βρίσκονται στη διασταύρωση των οδών Θρακομακεδόνων και Καραμανλή μετά τις 18:30, που έχουν προγραμματισμένο το ραντεβού τους ενώ από τη Δευτέρα προγραμματίζουν να συγκεντρώνονται μπροστά από την πύλη της Αστυνομικής Ακαδημίας, καθώς, όπως λένε, «εκεί θα δοθεί ο αγώνας τους».

Κι αυτό το αναφέρουν με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είπε ότι το πρώτο κέντρο κλειστής φιλοξενίας μεταναστών θα λειτουργήσει σε λίγες μέρες στην Αμυγδαλέζα.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι στην περιοχή τους ακούγεται έντονα ότι από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή θα αρχίσουν να μεταφέρονται, μέσα στα σχεδόν έτοιμα κοντέινερ που έχουν τοποθετηθεί, οι μετανάστες που έχουν εντοπιστεί από τις επιχειρήσεις – «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. Κι αυτό οι κάτοικοι της περιοχής θέλουν να το αποτρέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: