27.4.12

Πολιτικά ανήθικη η μη διεξαγωγή debate...


Παρακολουθώ απαθής την αδυναμία των πολιτικών αρχηγών να συμφωνήσουν έστω στα στοιχειώδη, δηλαδή στους όρους διεξαγωγής ενός ή περισσοτέρων τηλεοπτικών debate.

Υποπτεύομαι ότι κανείς από ... τους δυο "μεγάλους" δεν επιθυμεί στην πραγματικότητα να γίνει τo debate, παρά τη δημόσια αντιπαράθεση τους.

Ο μεν Σαμαράς έχει μόνο να χάσει καθώς θα δεχθεί μαζικές επιθέσεις από...


...Βενιζέλο, Καρατζαφέρη και Καμμένο ενώ στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και η ρητορική δεινότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου κυρίως αφαιρεί παρά προσθέτει.

Παράλληλα, τα δυο κόμματα συμφωνούν μεταξύ τους ότι η συμμετοχή των μικρών κομμάτων σε ένα τηλεοπτικό προϊόν τηλεθέασης 70-80% θα τα βοηθήσει σημαντικά να κοινοποιήσουν τις θέσεις τους στους πολίτες, κάτι που θα αποτελούσε τη χαριστική βολή για τον δικομματισμό. Φοβούνται επίσης και τα διάφορα show που ενδέχεται να γίνουν, δηλαδή κάποια λαϊκίστικη έκρηξη Καμμένου ή κάποιο σκληρό σχόλιο Καρατζαφέρη.

Παρ' όλα αυτά, δεν έχω καμία αμφιβολία για το ότι το debate πρέπει να γίνει. Δεν μπορούν τα δυο μεγάλα κόμματα να τονίζουν συνεχώς ότι αυτές είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών και παράλληλα να κρύβονται από τους πολίτες. Εξάλλου, η διάθεση τους να σαμποτάρουν τα μικρότερα κόμματα είναι πολιτικά ανήθικη. Κανονικά θα έπρεπε να συζητάμε αν θα λάβουν μέρος στο debate και κόμματα όπως η Δημοκρατική Συμμαχία, η Κοινωνική Συμφωνία και οι Οικολόγοι Πράσινοι κι όχι να καταλήγουμε πανηγυρικά στο να μην γίνει τίποτα!
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: