10.4.12

FT: Απειλή για τη σταθερότητα στην Ελλάδα οι εκλογές...


Απειλή για τη σταθερότητα εκτιμούν οι Financial Times ότι είναι οι εκλογές στην Ελλάδα.
Σε δημοσίευμα με τίτλο «Προεκλογική απειλή της σταθερότητας στην Ελλάδα», η βρετανική εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η ... αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα έχει βυθιστεί σε τόσο χαμηλά επίπεδα, που τα δύο μεγάλα κόμματα της Κεντροδεξιάς και της Κεντροαριστεράς δυσκολεύονται να βρουν κατάλληλους υποψηφίους για τις επερχόμενες εκλογές».

Επικαλούμενοι βετεράνο της Νέας Δημοκρατίας, οι Financial Times επισημαίνουν ότι «ειδικά στην επαρχεία, τόσο οι αξιοσέβαστοι επαγγελματίες όσο και διακεκριμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι απορρίπτουν τις προτάσεις» των κομμάτων. Σε ανάλογο ύφος είναι και η τοποθέτηση ανωτάτου στελέχους του ΠΑΣΟΚ που κρατά την ανωνυμία του: «Λιγότεροι άνθρωποι από ότι συνήθως θέλουν να κατέβουν σε αυτές τις εκλογές».

«Οι διεθνείς πιστωτές βασίζονται στην εκτίμηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ και ο Αντώνης Σαμαράς της κεντροδεξιάς παράταξης, θα ανανεώσουν τη κυβερνητική συμμαχία μετά τις εκλογές έτσι ώστε να αναδυθεί η χώρα από την ύφεση μέχρι τα τέλη του 2013» σημειώνει στη συνέχεια το βρετανικό μέσο, εκτιμώντας ωστόσο ότι «ακόμη και αν τα δύο κόμματα καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, πιθανότατα αυτή θα έχει μικρή διάρκεια ζωής».
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: