8.4.12

Λεπέν: H Goldman Sachs ανατρέπει κυβερνήσεις παντού ...


Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs "ανατρέπει κυβερνήσεις παντού" και το ευρώ είναι "καταστρεπτικό" για τη Γαλλία, δήλωσε η Μαρίν Λεπέν.

Η Λεπέν έπεσε στις δημοσκοπήσεις ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών που... θα διεξαχθεί αργότερα αυτόν το μήνα, με μία δημοσκόπηση να την φέρνει στην τέταρτη θέση πίσω από τον συντηρητικό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ και τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Σε ομιλία της στην οποία ασχολήθηκε με θέματα όπως η μετανάστευση, η ανεργία και η δύναμη των χρηματαγορών, η Λεπέν σκιαγράφησε την Goldman Sachs ως ένα πανίσχυρο θεσμό που ελέγχει ολόκληρα έθνη όπως και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

"Η Goldman Sachs ανατρέπει κυβερνήσεις παντού", δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Λιόν, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

"Η Goldman Sachs τοποθετεί τους ανθρώπους της στην κορυφή των χωρών της ευρωζώνης. Η Goldman Sachs τοποθετεί τον άνθρωπό της στην κεφαλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας", συνέχισε. "Στην Ελλάδα, την Ιταλία, την ΕΚΤ, ολιγάρχες έχουν πάρει την εξουσία".

Η 43χρονη πρώην δικηγόρος επιτέθηκε επίσης στο ευρώ, το οποίο προτείνει να θαφτεί, χαρακτηρίζοντάς το μια "καταστρεπτική ιδεολογία" που αποσκοπεί να οδηγήσει σε μια ομοσπονδιακή Ευρώπη.

Ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος προσπαθεί να προσελκύσει τη μερίδα του εκλογικού σώματος που υποστηρίζει τη Λεπέν, δήλωσε σήμερα απευθυνόμενος στους δεξιούς υποστηρικτές του ότι το να ψηφίσουν το Εθνικό Μέτωπο θα ωφελήσει μόνον τους Σοσιαλιστές καθώς θα οδηγήσει σε διάσπαση της δεξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: