1.4.12

Απορρίφτηκε η αγωγή χιλιάδων μπλόγκερ κατά του Huffington Post...


Περιφερειακό δικαστήριο στις ΗΠΑ απέρριψε την αγωγή χιλιάδων μπλόγκερ κατά του Huffington Post οι οποίοι ζητούσαν από την εταιρεία μερίδιο του ποσού με το οποίο πωλήθηκε η ιστοσελίδα επειδή, όπως υποστήριζαν, συνέβαλαν στην... επιτυχία της.

Η αγωγή είχε κατατεθεί από τον Τζόναθαν Τασίνι από κοινού με άλλους 9.000 μπλόγκερ που ζητούσαν 105 από τα 315 εκατομμύρια που κατέβαλε η AOL για την αγορά της δημοφιλούς ιστοσελίδας τον Μάρτιο του 2011.

Όπως υποστήριζαν οι μπλόγκερ με τη δωρεάν εργασία τους συνέβαλαν στην επιτυχία του Huffington Post και επέτρεψαν στην ιδρύτρια της σελίδας, Αριάνα Χάφινγτον, να εκμεταλλευτεί την επιτυχία σε βάρος τους.

Αντίθετα ο δικαστής υπογράμμισε ότι «κανένας δεν ανάγκασε» τους μπλόγκερ να συνεισφέρουν αμισθί. Δέχτηκαν επανειλημμένα να συνεισφέρουν, χωρίς να περιμένουν να πληρωθούν και με τη θέληση τους εξήγησε ο δικαστής, σύμφωνα με το Reuters.

Aκόμη απέρριψε ο δικαστής τον ισχυρισμό ότι η AOL παραπλάνησε τους μπλόγκερ για το πόσα κέρδη παράγουν για την εταιρεία τα γραπτά τους.

Οι μπλόγκερ εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα.

Από την αρχή της λειτουργίας του το 2005 το Huffington Post δεχόταν συνεισφορές από τους αναγνώστες του.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: