25.4.12

Mήνυμα για την Ελλάδα που αγωνίζεται...


Ισχυρούς συμβολισμούς έχει η επιλογή του τετράκις Ολυμπιονίκη, Πύρρου Δήμα, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Εκφράζει την Ελλάδα που αγωνίζεται και κατακτά τους στόχους της.
Ισχυρό μήνυμα προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ του 2009 έστειλε χθες ο ...

αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας με επικεφαλής τον κ. Πύρρο Δήμα.

Με σαφή προσανατολισμό να απευθυνθεί προς όλες τις πληθυσμιακές, κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έκανε κατ' αρχάς τη μεγάλη έκπληξη ορίζοντας επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, ο οποίος είπε το «ναι» στην πρόσκληση όντας στην Αμερική.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος αναζητούσε για τη «βιτρίνα» του Επικρατείας έναν άνθρωπο που να μπορεί να προσεγγίσει με την προσωπικότητά του τους ψηφοφόρους που θα ήθελαν να δουν έναν «αγωνιστή» στον τομέα του, πολιτικοποιημένο και με διάθεση προσφοράς στη δύσκολη συγκυρία.
Mήνυμα για την Ελλάδα που αγωνίζεται

«Ο Πύρρος με τα 4 ολυμπιακά μετάλλιά του, συμβολίζει την Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται και πετυχαίνει, συμβολίζει την Ελλάδα που πρέπει να σηκωθεί και πάλι να σταθεί όρθια. Πρέπει να σηκώσουμε από πάνω το μεγάλο βάρος της δημοσιονομικής εξάρτησης, το μεγάλο βάρος του Μνημονίου. Πρέπει να κάνουμε την άρση αυτού του εθνικού βάρους που την ξεκινήσαμε με τη μείωση του δημοσίου χρέους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος ανακοινώνοντας τη λίστα Επικρατείας και επιδιώκοντας να προβάλει τον συμβολισμό της επιλογής του Πύρρου Δήμα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε δεχθεί κρούσεις για τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Στη δεύτερη θέση του Επικρατείας είναι η Φώφη Γεννηματά, για την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιφύλαξε «ηχηρή» υποδοχή, εκτιμώντας, όπως είπε, την προσωπικότητά της, την πολιτική της κρίση, τη συνέπειά της, την αγωνιστικότητά της και το απαράμιλλο ήθος της.

«Η Φώφη είναι η στενότερη συνεργάτριά μου στη μάχη που δίνουμε γι' αυτές τις εκλογές», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος για την τρίτη θέση ανακοίνωσε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Νίκο Ανδρουλάκη, στενό συνεργάτη του επί χρόνια, παρότι είναι μόλις 33 χρόνων.

Οποιος περιηγηθεί στο «ανάγλυφο» του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβάνεται ότι η Ιπποκράτους έκανε επιλογές που θέλει να πιάσουν ευρύ φάσμα της κοινωνίας και να φέρει στο προσκήνιο ανθρώπους που αγωνίζονται -ο καθένας στον τομέα του- για την επόμενη σκληρή μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκρότηση του Επικρατείας ο κ. Βενιζέλος είχε πει ελάχιστα στους στενούς του συνεργάτες - απλώς τους καθησύχαζε, επιμένοντας ότι όταν ανακοινωθεί δεν επρόκειτο να αιφνιδιάσει αρνητικά τον κόσμο.

Πληροφορίες, πάντως, λένε ότι ενώ είχε ζητήσει προτάσεις πανεπιστημιακών, ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών και από άλλους χώρους από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τελικά αποφάσισε να πράξει το αυτονόητο. Δηλαδή να συμπληρώσει το παζλ των υποψηφίων στο Επικρατείας με ανθρώπους που «παντρεύουν» εισηγήσεις με τη συμμετοχή τους, αναδεικνύοντας την ανάγκη προσέγγισης όλων των κοινωνικών ομάδων.

ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ
Εχει τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια, είναι πρωταθλητής στην άρση βαρών, μέχρι σήμερα «ένστολος» του υπουργείου Αμυνας, αγωνιστής της ζωής, πολύτεκνος (τέσσερα παιδιά).

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τέως υπουργός, τέως υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς, οικονομολόγος, η πλέον δημοφιλής κυρία του κόμματος, και εκ των βασικών συνεργατών πια του νέου αρχηγού του κόμματος.

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Πολιτικός μηχανικός, 33 ετών. Είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, προέρχεται από τα σπλάχνα της νεολαίας και έχει οργανωτικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ
Καθηγητής του πανεπιστημιακού συστήματος της πολιτείας του Maryland στις ΗΠΑ, ειδικός στο Δίκαιο της Θάλασσας, παλαιό στέλεχος του ΠΑΚ, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑΜΑΔΙΑΝΟΥ
Αντιπρόεδρος της Ενωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων της Αθήνας. Στη μάχιμη δικηγορία, αντιπροσωπεύει χιλιάδες νέους αγωνιζόμενους συναδέλφους της

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην γενικός γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας, διευθυντής του Ινστιτούτου Αγροτοβιοτεχνολογίας, του Εθνικού Κέντρου Ερευνας.

ΤΑΣΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ
Ενας νέος επιχειρηματίας με τεράστιες επιτυχίες στον χώρο των τεχνολογιών. Από τους Ελληνες που δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά των τεχνολογιών του Διαδικτύου.

ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ
29 ετών αρχιτέκτων, που εργάζεται στην Ελλάδα αλλά και τη Νέα Υόρκη, ασχολείται με τον αρχιτεκτονικό φωτισμό, έχει έντονη επιστημονική, επαγγελματική και επιχειρηματική παρουσία.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΑΟΥΚΑΣ
Δικηγόρος, οικονομολόγος, εκπρόσωπος των ατόμων με αναπηρία.

ΑΝΝΑ ΠΑΝΤΟΥ
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αναπήρων Παίδων, της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης. Μια γυναίκα αφιερωμένη στην υπηρεσία των ανάπηρων παιδιών

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΜΠΡΙΛΑΚΗΣ
Μια υποδειγματική περίπτωση νέου αγρότη, που έφυγε από την Αθήνα, εγκαταστάθηκε στην Ιεράπετρα και απέδειξε ότι μπορεί να κάνει θαύματα δουλεύοντας στην ελληνική γη.

ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Νέα γυναίκα, 30 ετών, γιατρός, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχε ενεργά και στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του Κινήματος.

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: