12.4.12

Oταν εγώ έφτασα, οι άλλοι έφευγαν...


Chicago Tribune: Ο Έλληνας δημοσιογράφος που επέστρεψε στην πατρίδα ...
«Ταξίδεψα στην Ελλάδα, στη γη των πατέρων μου, για να δω την ομορφιά της αλλά και την οικονομική κρίση από πρώτο χέρι», αναφέρει ο ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος John Kass.

«Όμως ... όταν εγώ έφτασα, οι άλλοι έφευγαν», σχολιάζει με πικραμένο ύφος ο δημοσιογράφος, αναφερόμενος στα κύματα νέων που μεταναστεύουν από τη χώρα.

«Οι νέοι ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους. Όλοι γνωρίζουν κάποια οικογένεια που έχασε κόρη ή γιο επειδή αναγκάστηκε να μεταναστεύσει», προσθέτει ο δημοσιογράφος, που εργάζεται στην Chicago Tribune από το 1983.

Συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι οι νέοι που μεταναστεύουν είναι συνήθως «τα καλύτερα μυαλά», μορφωμένοι και ταλαντούχοι, που όμως δεν βρίσκουν αντίκρισμα στη χώρα μας.

Όσο για τους υπόλοιπους; «Η ανάγκη τους κάνει να φεύγουν ακόμη κι αν πρόκειται να γίνουν ταξιτζήδες σε μια άγνωστη χώρα», σχολιάζει.

«Και την ώρα που κάποια φεύγουν, άλλοι βιάζονται να μπουν», σχολιάζει ο John Kass μιλώντας για τους παράνομους μετανάστες.

«Κύματα λαθρομεταναστών έρχονται στην Ελλάδα από τις πιο φτωχές χώρες της Αφρικής και της Ασίας, εκμεταλλευόμενοι τις ακτές της. Και καμία βοήθεια δεν έρχεται από την Ευρώπη», καταλήγει.
mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: