3.4.12

WSJ: Σύμβολο διαφθοράς η Ζάκυνθος...



Το νησί της Ζακύνθου είναι πλέον παγκοσμίως φήμης όχι όμως από τουριστικής άποψης αλλά λόγω...διαφθοράς.

Η Wall Street Journal φιλοξενεί πρωτοσέλιδο για το «νησί των τυφλών», όπως το αποκαλεί και αναφέρεται στη σωρεία επιδομάτων που λάμβαναν παρανόμως.

Το...
υπουργείο Υγείας έχει εξαπολύσει έρευνα μετά από το ρεκόρ «αναπηρίας» στο νησί. Το 1,8% του πληθυσμού του νησιού, το οποίο μετρά 39,000 κατοίκους πήρε επίδομα τυφλού πέρυσι, εννέα φορές περισσότερο από ότι εκτιμάται για πολλές ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με μελέτη που επικαλείται το δημοσίευμα.

«Η Ζάκυνθος έγινε σύμβολο της εκτεταμένης διαφθοράς που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην οικονομική κατάρρευση της χώρας», σχολιάζει το δημοσίευμα.

Μάλιστα, δανείζεται και λόγια από δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας «Έθνος», γράφοντας πως η "τυφλή" Ζάκυνθος είδε μόνο το χρώμα του χρήματος.

Παράλληλα, σημειώνει πως ο δήμαρχος του νησιού Στέλιος Μποζίκης ανέφερε στην ελληνική τηλεόραση ότι οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι σχετικά με τα νέα σκληρά μέτρα και τις περικοπές. Μάλιστα προσφάτως δέχτηκε την οργή τους πετώντας του γιαούρτι κάτι που το θεώρησε ως τιμή.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως το υπουργείο Υγείας ζήτησε να επιστραφούν τα επιδόματα «μαϊμού» ενώ σημειώνει πως από τα 100 άτομα που πήγαν στην Αθήνα αποδείχτηκαν όντως τυφλοί.

Τέλος, αναφέρεται και σε περιπτώσεις ατόμων που έχουν ανάγκη από το επίδομα και τους κόπηκε, όπως μια ηλικιωμένη η οποία έχει προβλήματα όρασης και δεν μπορεί πια να τα βγάλει πέρα με 300 ευρώ σύνταξη το μήνα...
(Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). .


Δεν υπάρχουν σχόλια: