16.5.12

Έκλεψε καρδιές το 1ο Ιστορικό Ράλλυ «ΟΛΥΜΠΟΣ»...


www.magnesianews.gr
Μια μεγάλη συνεργασία του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» με τις Λέσχες του Βόλου-Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης
Τις καρδιές χιλιάδων φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης έκλεψαν δεκάδες «ανήσυχες»…«Δεσποινίδες ετών …50» από όλη της Ελλάδα ,που συμμετείχαν στο το 1ο Ιστορικό Ράλλυ Κλασσικών Οχημάτων...
«ΟΛΥΜΠΟΣ» (Regularity)-1st Olympus Classic Rally -LEKOV Regularity Event) ,που διοργανώθηκε στην Ελασσόνα και στον Όλυμπο, ταξιδεύοντας μοναδικές εικόνες από το μυθικό βουνό σε όλο τον κόσμο , συγκινώντας τα εκατομμύρια φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης , που έχουν ως όνειρο ζωής την ανάβασή τους στον Όλυμπο, που κρύβει μοναδικές συγκινήσεις για τους λάτρεις της φύσης.

Συγκεκριμένα ,το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Μαΐου 2012 ,υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας(ΠΕ Λάρισας) και τη στήριξη του Δήμου Ελασσόνας και του PANTHEON PLAZA Λάρισας , το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» συνεργάστηκε ,για μια ακόμα φορά , με τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλίας (ΛΕΚΟΒ) και τον Σύλλογο Ιστορικού Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος( ΣΙΑΒΕ ) και διοργάνωσαν για όλους τους φίλους του παλαιού αυτοκινήτου ,το 1ο ,στην ιστορία, ΡΑΛΛΥ Κλασσικών Οχημάτων «ΟΛΥΜΠΟΣ» ,στο μυθικό βουνό.

ΟΛΥΜΠΟΣ, το βουνό των μύθων και των μεγάλων συγκινήσεων
Πολλά και δύσκολα χιλιόμετρα διάνυσαν τα κλασσικά οχήματα, που είχαν εφοδιαστεί με ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα για τη χρονομέτρησή τους με της εποπτεία της ΕΟΕΕ ,με αρκετές ειδικές διαδρομές γεμάτες εκπλήξεις ,στις πλαγιές του Θεσσαλικού Ολύμπου , σε τοπία που έκοβαν την ανάσα ,μέσα σε ένα περιβάλλον που έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της φύσης .

Οι οδηγοί και συνοδηγοί των οχημάτων είχαν την τύχη να γνωρίσουν τα μοναδικά τοπικά προϊόντα της Ελασσόνας και των παρολύμπιων χωριών του Θεσσαλικού Ολύμπου (εκλεκτά τυριά,ΦΕΤΑ Ελασσόνας ,αρνάκι-κατσικάκι, εκλεπτυσμένες γεύσεις βιολογικού Οίνου(ΛΟΛΑ-ΦΤΙΚΑ και ΜΗΝΑ) ,ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έτυχαν ιδιαίτερα θερμής και σπιτικής φιλοξενίας ,όχι μόνο στην Ελασσόνα, όπου ήταν το κέντρο όλων των εξελίξεων ,αλλά και στο Δομένικο Ελασσόνας ( τους προσφέρθηκαν τα μοναδικά στην Ελλάδα πούρα DOMENICO) και στην Καρυά Ολύμπου όπου ο Σύλλογος Καρυωτών Λάρισας «Ολύμπιος Ζευς»,όσο και ο Σύλλογος Καρυάς «Όλυμπος» υποδέχτηκαν τους επισκέπτες-οδηγούς από όλη την Ελλάδα και τους πρόσφεραν τοπικά προϊόντα, με θέα τις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου ,αφού η Καρυά βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μ. και διαθέτει αλπικά δάση μοναδικής ομορφιάς που αξίζει να τα επισκεφτούν όλοι .

Σημειώνεται ,ότι η περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου , αποτελεί αγαπημένο τόπο προορισμού των φίλων της φύσης και του Ολύμπου ,αφού η ανάβαση από τη ΝΔ του πλευρά (Ελασσόνα) κρύβει μοναδικές ομορφιές και σπάνιες συγκινήσεις ,για τους αθλητές βουνού και ορειβάτες ,οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν διαδρομές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας

.Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση στην κορυφή του Ολύμπου (Μύτικας) ,από τη ΝΔ πλευρά (Θεσσαλία) απέχει μόνο 1,5 ώρα ορειβασίας ,που οι έμπειροι ορειβάτες των αξιόλογων τοπικών ορειβατικών Συλλόγων ,αναλαμβάνουν να κάνουν με ευχαρίστηση.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ

Σημειώνεται ότι η Ελασσόνα ,αποτέλεσε το κεντρικό σημείο φιλοξενίας των κλασσικών οχημάτων ,ενώ η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν η εξής:

1η μέρα –Σάββατο 12 Μαΐου 2012: ΠΡΩΪ :Λάρισα (PANTHEON PLAZA-Συγκέντρωση Οχημάτων από 11.00 το πρωΐ –Τεχνικός Έλεγχος –Διαπίστευση-Εκκίνηση Αγώνα 1.30 το μεσημέρι ) , Τύρναβος, Δαμάσι, Μεσοχώρι,Δομένικο (Πούρα DOMENICO) , Γαλανόβρυση, Στεφανόβουνο, ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Ανασυγκρότηση-Έκθεση αυτοκινήτων από 15.30 -17.30 μ.μ. ) ΑΠΟΓΕΥΜΑ:

EΛΑΣΣΟΝΑ αναχώρηση 17.30 μ.μ. ,Καλλιθέα,Ολυμπιάδα, Σπαρμός,Κρυόβρυση - Συκαμινέα – Καρυά (ενδιάμεση στάση 20’) –Π. Παντελεήμονας-Ν. Παντελεήμονας - Πλαταμώνας (Διανυκτέρευση) .
2η μέρα –Κυριακή 13 Μαΐου 2012:
Πλαταμώνας (Αναχώρηση 10.30 π.μ). -Λεπτοκαρυά-Καρυά,Συκαμινέα-Κρυόβρυση-Πλατανόδασος (ενδιάμεση στάση 20’)-Σπαρμός-Ολυμπιάδα,Καλλιθέα –ΕΛΑΣΣΟΝΑ 12.30 το μεσημέρι -Τερματισμός
–12.30- 16.00 Έκθεση κλασσικών Οχημάτων στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας
-13.30 μ.μ. Επίδειξη αγωνιστικής οδήγησης DRIFT από τη Λέσχη Οδηγών Αγώνων Θεσσαλίας -
-14.00 μ.μ. Ανάδειξη νικητών -Απονομές Κυπέλλων.

Η αδρεναλίνη στα ύψη από τη Λέσχη Οδηγών Αγώνων Θεσσαλίας

Το γεγονός της Κυριακής ,πέρα από τις αντίκες, από τα πιο μακρινά μέρη της Ελλάδας, που τερμάτισαν έναν δύσκολο και εντυπωσιακό αγώνα στην Ελασσόνα και συγκέντρωσαν εκατοντάδες επισκέπτες από όλη τη Θεσσαλία, ήταν η επίδειξη αγωνιστικής οδήγησης (DRIFT) από τη Λέσχη Οδηγών Αγώνων Θεσσαλίας (υπεύθυνος ο κ. Τζιβόπουλος Απ.) ,αφού έξι αγωνιστικά αυτοκίνητα , με κινητήρες εκατοντάδες άλογα ιπποδύναμης, ανέβασαν την αδρεναλίνη στα ύψη ,όλων όσων βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης που είχε διαμορφωθεί ειδικά για την περίσταση.

Την ικανοποίησή τους προς όλα τα ΜΜΕ που βρέθηκαν στην Ελασσόνα και στον Θεσσαλικό Όλυμπο και ταξίδεψαν μαγικές εικόνες του Ολύμπου και της Ελασσόνας σε όλη την υφήλιο ,εξέφρασαν ο πρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κ. Σκριάπας ,ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλος όσο και οι πρόεδροι της ΛΕΚΟΒ (Βόλου ) και ΣΙΑΒΕ (Βορείου Ελλάδος ) ,που ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2013 ,στο 2ο Ιστορικό ΡΑΛΛΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ,που θα συνδυαστεί με τα 100 χρόνια από την κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου .

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και οι συνεργαζόμενες Λέσχες (ΛΕΚΟΒ ,ΣΙΑΒΕ,ΕΟΕΕ κ.ά.) καθώς και η ΕΟΕΕ , ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Αντιπεριφέρεια Λάρισας ,τον Δήμο Ελασσόνας ,το PANTHEON PLAZA Λάρισας για τη στήριξη του μεγάλου αυτού γεγονότος , τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Λάρισας και Πιερίας (Α.Τ. Λάρισας ,Τυρνάβου, Ελασσόνας,Πλαταμώνα ,Λιτοχώρου) ,τη Δημοτική Αστυνομία Ελασσόνας , την Express Service(τεχνική υποστήριξη) ,τα “πούρα DOMENICO”,τους Συλλόγους Καρυωτών «ΖΕΥΣ» και «ΟΛΥΜΠΟΣ» και όλους όσους συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωση του 1ου Ιστορικού Ράλλυ Ολύμπου «ΟΛΥΜΠΟΣ» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: