26.5.12

Προς τις 22 Ιουνίου φαίνεται ότι «κλείνει» η μίνι Σύνοδος της Ευρωζώνης στη Ρώμη...


Στις 22 Ιουνίου φαίνεται ότι προσανατολίζονται οι ηγεσίες Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας για τη συνάντησή τους στη Ρώμη πριν την τακτική Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα.
Η ιταλική κυβέρνηση, με πρωτοβουλία της οποίας θα... γίνει η συνάντηση, δεν έχει ακόμη καταλήξει, αλλά θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως ο στόχος είναι η «μίνι Σύνοδος» να γίνει μετά τις 17 Ιουνίου (οπότε και στήνονται κάλπες σε Ελλάδα και Γαλλία).

«Η σύνοδος των τεσσάρων χωρών για την Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη στις 22 Ιουνίου μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και στη Γαλλία» γράφει η γαλλική Figaro το Σάββατο.

Εκπρόσωπος του γραφείου του Μόντι δεν επιβεβαίωσε την ημερομηνία διεξαγωγής της συνόδου, αλλά είπε ότι θεωρεί πως θα είναι μετά τις 17 Ιουνίου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι πρότεινε συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, αλλά αρχικά υπήρχε δυσκολία ως προς την εξεύρεση της κατάλληλης ημερομηνίας.

Η Μέρκελ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμφανίστηκε απρόθυμη απέναντι στην πρόταση της συνόδου, την οποία ο Μόντι χαρακτήρισε απαραίτητη προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα θέματα προς συζήτηση πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου. Εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας επιβεβαίωσε πάντως την πρόθεση της Μέρκελ να δεχτεί την πρόσκληση Μόντι.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: