14.5.12

Στην Αθήνα στις 25/5 η αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας...


Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Παρασκευή 25 Μαΐου η ανώτερη αντιπρόεδρος και γενική σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ms. Anne-Marie Leroy.

Θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Ενίσχυση του... κράτους δικαίου στη Διεθνή Τράπεζα» σε εκδήλωση αφιερωμένη στον Μανουήλ Χρυσολωρά που διοργανώνει την ημέρα εκείνη στις 7 μ.μ. ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Οι διεθνείς διαλέξεις «Μανουήλ Χρυσολωράς» είναι ένας θεσμός που καθιέρωσε ο EPLO από το 2001, στη μνήμη του Έλληνα λόγιου.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) είναι διεθνής Οργανισμός με έδρα την Αθήνα που δημιουργήθηκε με ελληνική πρωτοβουλία και σήμερα στο Διοικητικό του Συμβούλιο εκπροσωπούνται 13 κράτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης καθώς και 57 Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα από όλο τον κόσμο.

Σκοπός του είναι η δημιουργία και η διάδοση γνώσεων στο χώρο του Δημοσίου Δικαίου με την ευρύτερη έννοια του όρου, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων του εθνικού, συγκριτικού και ευρωπαϊκού δημοσίου δικαίου, του δικαίου των δικαιωμάτων του ανθρώπου, του περιβαλλοντικού δικαίου κ.ά. καθώς και η προώθηση παγκοσμίως των ευρωπαϊκών αξιών διά του Δημοσίου Δικαίου μέσα σε ένα πνεύμα διαλόγου των πολιτισμών.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών, αναπτύσσει, οργανώνει, προωθεί και υποστηρίζει επιστημονικές, εκπαιδευτικές, ερευνητικές, διδακτικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες ενώ παρέχει υποστήριξη για την μεταρρύθμιση, τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των δημοκρατικών θεσμών σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέχρι σήμερα, ο Οργανισμός έχει εκτελέσει πάνω από 170 προγράμματα και δραστηριότητες σε περισσότερες από 60 χώρες.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: