13.5.12

Ορκισμένοι για το 2ο «στέμμα»!...


Η μεγάλη ώρα κοντοζυγώνει και ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ιστορίας του...

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς αναμετράται στο μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκα με αντίπαλο την ... ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο "Σινάν Ερντέμ", διεκδικώντας το δεύτερο ευρωπαϊκό της στέμμα μετά το 1997 στη Ρώμη και έχοντας αναμφίβολα το ρόλο του αουτσάιντερ.

Ένας ρόλος όμως που δεν τον χαλάει καθόλου και μέχρι στιγμής τον χρησιμοποιεί κατά άριστο τρόπο και παίρνει αυτό που θέλει μέσα στο παρκέ.

Φαβορί οι Ρώσοι, αλλά...

Οι Ρώσοι είναι το ξεκάθαρο φαβορί, έχουν τον πρώτο λόγο, δίχως πάντως αυτό να σημαίνει ότι και οι Πειραιώτες δεν διατηρούν τις ελπίδες τους και δεν θα κάνουν κατάθεση ψυχής, ώστε να ολοκληρώσουν τον "άθλο" τους.

Χρησιμοποιούμε αυτό τον όρο, διότι μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία αυτής της ομάδας που κανείς δεν περίμενε στο ξεκίνημα της σεζόν ότι θα έφτανε μέχρι το τέλος.

Χωρίς Λο, αλλά με καρδιά

Νικητής ή ηττημένος, ο Ολυμπιακός έχει πετύχει φέτος κάτι ανεπανάληπτο στην Ευρωλίγκα. Πλέον, θα παίξει τα ρέστα του σε ένα 40λεπτο και ό,τι βγει, έστω και αν η απουσία του Έισι Λο είναι πολύ σημαντική.

Ο Αμερικανός μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα καλός με την Μπαρτσελόνα, όμως σε αυτό το ματς θα ήταν χρήσιμη η παρουσία του, όπως είναι άλλωστε από την στιγμή που φόρεσε τα ερυθρόλευκα. Ακόμα και έτσι όμως, τα "μωρά" του Ντούντα με τον Βασίλη Σπανούλη να ηγείται, δεν πρόκειται να παραδοθούν αμαχητί και θα κάνουν τα πάντα για τη νίκη.

Πλήρεις οι Ρώσοι

Στον αντίποδα, η ΤΣΣΚΑ του Γιόνας Καζλάουσκας είναι η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες για την Κούπα και συν τοις άλλοις o Λιθουανός κόουτς δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του. Φυσικά, ο Αντρέι Κιριλένκο είναι ο απόλυτος σταρ αυτού του συνόλου και τον πλαισιώνει ένα άκρως αξιόμαχο ρόστερ με παίκτες όπως ο Σισκάουσκας, ο Τεόντοσιτς, ο Καούν και ο Κρστιτς.

Να τονιστεί ότι οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δυο φορές φέτος για το Top-16, με τους Ρώσους να φτάνουν σε ισάριθμες νίκες, αλλά αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, με άλλη ψυχολογία και διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Αν η ΤΣΣΚΑ υποτιμήσει τον Ολυμπιακό, θα το πληρώσει. Η νίκη των Πειραιωτών επί της Μπαρτσελόνα, φανερώνει ότι δεν πήγαν για χαβαλέ στην Πόλη, αλλά για να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, ώστε να κάνουν δικό τους το τρόπαιο.

Απόβαση από τον κόσμο

Όσον αφορά τον κόσμο, θα υπάρχουν σαφώς περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού σε σχέση με τον ημιτελικό και ήδη η μάχη της εξέδρας έχει βρει το νικητή της. Οι "ερυθρόλευκοι" φίλαθλοι, θα σπρώξουν όσο μπορούν την ομάδα του Ντούντα και άπαντες ελπίζουν να πανηγυρίσουν στο φινάλε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο. Υπομονή για λίγες ώρες...
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: