14.5.12

Οι πολιτικοί αρχηγοί αποφασίζουν για το ομόλογο των 435 εκατ.ευρώ...


Ο Λ. Παπαδήμος ζητάει απόφαση για να το πληρώσει την Τρίτη...
Εντός της ημέρας αναμένονται οι αποφάσεις των πολιτικών αρχηγών για τη μεταχείριση (πληρωμή ή μη) του ομολόγου ξένου δίκαιου των 435 εκατ. ευρώ το οποίο δεν είχε ενταχθεί στην διαδικασία του PSI και λήγει αύριο Τρίτη 15 Μαΐου.


Ο...
κ. Παπαδήμος ζήτησε τις θέσεις των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να είναι νομιμοποιημένη η απόφαση που θα λάβει ο ίδιος ή ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός εφ όσον προκηρυχθούν εκλογές. Το θέμα έθεσε χθες στους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Συγκεκριμένα, οι πολιτικοί αρχηγοί έλαβαν ενημερωτικό σημείωμα του Οργανισμού Διαχειρίσεως Δημοσίου Χρέους, το οποίο αναφέρεται στα πλεονεκτήματα και στα μειονεκτήματα πληρωμής του ομολόγου.

Βασικό επιχείρημα του ΟΔΔΗΧ είναι ότι αν πληρωθεί το παρόν ομόλογο, κάτι που μπορεί να γίνει έως τα τέλη Μαΐου, αυτό ως πράξη δεν δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση που μπορεί να αποφασίσει να μην πληρώσει τα υπόλοιπα 6,1 δισ. ευρώ των ομολόγων ξένου δικαίου που δεν έχουν υπαχθεί στο PSI.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται αρνητικός στην πληρωμή των ομολόγων που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής και υποστηρίζει πως πρέπει να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση για όλους τους ομολογιούχους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: